Ege Yatırımla büyüyen şehir

Yatırımla büyüyen şehir

04.03.2017 - 05:54 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir’i ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başkan Ahmet Edip Uğur’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Türkiye’nin kalkınma hızından daha hızlı bir şekilde Balıkesir’in gelişeceğine inanıyorum” dedi

Yatırımla büyüyen şehir

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir dizi ziyaret için geldiği Balıkesir’de ilk olarak 9. Ana Jet Üssü’nü ziyaret etti. Balıkesir Valiliğine geçen Bakan Işık, esnaf ziyareti ardından Büyükşehir Belediyesi’ne konuk oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, daire başkanları ve Büyükşehir personeli tarafından karşılanan Bakan Işık’a, Başkan Uğur, belediye giriş katında sergilenen vizyon projelerinin maketlerini göstererek bilgilendirmede bulundu.

Haberin Devamı

Değer kazandırıyor

Başkan Uğur, Balıkesir’in yer altı ve yerüstü doğal zenginlikleri bulunan bir il olduğunu belirtti. Madenler, termal, Kaz Dağları, tarım ve hayvancılıkta Balıkesir’in önemine vurgu yapan Başkan Uğur, şehrin değer kazandığına dikkat çekti.

Hükümetin çalışmaları olan otoyollar, bölünmüş yollar, üniversiteler, hastaneler gibi yatırımların Balıkesir’e değer kattığını vurgulayan Uğur, “İstanbul- İzmir otoyolu, Çanakkale köprüsü Balıkesir’i ulaşılması kolay ve önemli bir konuma getiriyor. Son dönemde artık yatırımcılar Balıkesir’e gelmeye başladı. Filli Boya, Şişecam, Kale Grubu ve Hek Gıda Balıkesir’e yeni gelen yatırımlardan... Burada çalışacak üst düzey görevlilere, konutlarıyla, sosyal hayatıyla hazırlamamız lazım. Yoksa ailesi İstanbul’da oturacak, kente gidip gelecekler. Bu yüzden bizde Balıkesir’i yeni yaptığımız imar ve sosyal alanlarla geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Işık’tan Başkan’a teşekkür

Türkiye’nin büyümesi sırasında, yerelde de buna ayak uyduracak olan anlayışın önemine değinen Bakan Işık, “Siz hükümet olarak bir ile ne kadar destek verirseniz verin, eğer yerelde o kaynaklar bütünleşip, yatırıma dönüşmezse bir ayak eksik kalır. Ankara’dan çok iyi tanıdığımız Ahmet Edip Uğur, bizim ağabeyimizdir. Katkılarından dolayı Ahmet Başkanı kutluyorum” dedi.