Ege Yavuz Bingöl’ün kardeşi CHP’den aday adayı oldu

Yavuz Bingöl’ün kardeşi CHP’den aday adayı oldu

18.03.2011 - 00:02 | Son Güncellenme:

Televizyoncu Efsun Bingöl, CHP’den 2’nci bölge milletvekili aday adayı oldu.

Yavuz Bingöl’ün kardeşi CHP’den aday adayı oldu

Halk arasında adı ‘Şahsenem Bacı’ olarak bilinen müzisyen Senem Akkaş’ın kızı, Yavuz Bingöl’ün kardeşi olan Efsun Bingöl, “Gecikmiş bir demokrasi için ben de varım” dedi. 1989-1992 yılları arasında çıkardığı, sosyal demokrat belediyelere hitap eden ‘Çağrı’ adlı gazeteyle Türkiye’de gazete imtiyaz sahibi ilk kadın olan Bingöl, “Kadın sorunlarına radikal çözümler bulmak amacıyla bu yola çıktım. Kadınların öncülük ettiği sivil toplum örgütlerinin daha aktif olması için çalışacağım” dedi. Bingöl, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile Sigortası kapsamında ihtiyacı olan ailelere her ay 600 lira para yatırılacağına dair projesini desteklediğini söyledi.

Haberin Devamı

“İhtiyar delikanlı” yine TBMM yolunda
1969’dan bu yana aktif olarak CHP’de çalışan, eski İl Başkanı Ekrem Bulgun, yine milletvekili aday adayı oldu. 2007 seçimlerinde de Birinci Bölge’den 6’ncı sıradan seçimlere katılan Makine Yüksek Mühendisi Bulgun, “İlkelerine yürekten bağlı olduğum CHP’den milletvekili aday adayı oldum. İzmir’in sorunlarına çözüm bulmak için bu yola çıktım. Yılların tecrübesi ve birikimimle İzmirlilerin demokrat, çağdaş yüzünü en iyi şekilde TBMM’de temsil edeceğime inanıyorum” dedi.

Amacı, sanayicinin gözü-kulağı olmak
Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası üyesi Bedri Sertel, CHP’den 1. bölge milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Serter, “Vatandaş-larımızı minnet borcundan kurtarıp özgür vatandaş kimliğine sahip olmaları için yola çıktım. Aday gösterilip seçilirsem İzmir’deki sanayici ve ticaretle uğraşan tüm arkadaşların Ankara’daki sesi, gözü ve kulağı olacağım” dedi.

Haberin Devamı

Bülent Delican da adaylığını açıkladı
AK Parti İzmir teşkilatının tanınmış isimlerinden, Büyükşehir Belediye Meclisi eski AK Parti Grup Sözcüsü ve eski İl Başkan Yardımcısı, eczacı Bülent Delican, milletvekili aday adaylığını açıkladı. Delican, AK Parti iktidarlarında İzmir’e kazandırılan dev hizmetlere dikkat çekti, İzmir’de yerel yönetimlerin yetersiz olduğunu ileri sürdü, yeni dönemde daha büyük hizmetlerin kente kazandırılmasında aktif rol alma sözü verdi.

Meclis’e girerse ‘engel’leri aşacak
İzmir’de, görme engelli Hasan Kılıçaslan, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Gözleri hiç görmeyen eşi Zeynep Kılıçaslan’la birlikte açıklama yapan Hasan Kılıçaslan (42), memurluktan emekli olduktan sonra Vakit ve Yeni Şafak gazetelerinde reklam müdürlüğü yaptı. Görme engellilerin örgütlü oldukları derneklerin yönetimlerinde bulunan Kılıçaslan, engellilerin sorunlarının çözümü için çalışacağını belirterek, “Mecliste engellilerin gözü-kulağı olacağım” dedi.

Gönderin yayınlayalım

Milletvekili aday adayları, bu sütunları size ayırdık. Fotoğrafınızı, kısa özgeçmişinizi ve neden milletvekili olmak istediğinizi yazın, yayınlayalım.