Ege Yeniden doğdu

Yeniden doğdu

08.12.2021 - 00:06 | Son Güncellenme:

Çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılınca iki kolunu da kaybeden 18 yaşındaki Samet, toplanan yardımlarla protezlerine kavuştu.

Yeniden doğdu

BURHAN CEYHAN DHA - Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan ve babasına yardım için inşaatlarda çalışmaya başlayan 18 yaşındaki Samet Aktepe’nin hayatı geçirdiği kazayla alt üst oldu. Elindeki demirin yüksek gerilim hattına temas etmesiyle akıma kapılan genç iki kolunu birden kaybetti. Zorlu geçen günlerin ardından ise İstanbul’da süren iki aylık tedaviyle protez kollarına kavuşan Samet, tekrar anne ve babasının elini öpme sevincini yaşadı.

Haberin Devamı

‘Bağımlı olmak çok zor’

Birilerine bağımlı olarak yaşamının çok kötü bir durum olduğunu belirten Aktepe, “Protez kollarımla yemek, su, çay gibi gündelik ihtiyaçlarımı eskiden olduğu başkalarına ihtiyaç duymadan kendim karşılayabiliyorum. Adeta yeniden doğmuş biri gibiyim. 20 ay sonra ilk kez anne ve babamın elini öptüm” dedi.

Protez kol için İncirliova Belediyesi öncülüğünde Aydın Valiliği onayıyla 2 milyon 60 bin liralık yardım kampanyası 3 Nisan’da başlatıldı. Ekim ayına kadar 1 milyon 368 toplandı. Geriye kalan 692 bin lira ise AHBAP Derneği’nin Başkanı, şarkıcı Haluk Levent’in bir televizyon kanalında yaptığı programda tamamlanarak 2 milyon 60 bin lira toplandı.