Ege Yeniden doğdular!

Yeniden doğdular!

09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Alkol bağımlısı olan Gül Ö. ile Ahmet D. Burhaniye Belediyesi sayesinde AMATEM’de tedavi oldu, yaşama tekrar tutundu. Başkan Necdet Uysal, “Vatandaşlarımızın yeni bir hayata merhaba demelerini istiyoruz” dedi.

Yeniden doğdular

66 yaşındaki Gül Ö. ile 52 yaşındaki Ahmet D. esiri oldukları alkolden Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ‘Yalnız Değilsiniz’ ekibi sayesinde kurtuldu.

Haberin Devamı

Belediye tarafından Manisa Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi’nde (AMATEM) tedavileri yaptırılan Gül Ö. ve Ahmet D., belediye desteğiyle yeniden doğdu. Kardeşlerini kaybettikten sonra büyük bir bunalıma giren Gül Ö., alkolle bu dönemde tanışmış. Alkol almadığı zamanlarda kendisini çok kötü hissettiğini söyleyen Gül Ö., bir gece kalkıp komşularının kapılarını bana içki bulun diyerek tek tek çaldığını, bu yaptıklarını hiç hatırlamadığını ve komşuları sayesinde belediyenin kendisine ulaştığını söyledi. Belediyenin uzattığı yardım eliyle AMATEM’de tedavi gören Gül Ö., artık çok mutlu olduğunu, psikolojisinin düzeldiğini, yalnızlık korkusundan kurtulduğunu ve kendisini kuş kadar hafiflemiş hissettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Önce tedavi sonra iş

Alkole 22 yaşında başlayan Ahmet D. de, 25 sene bağımlı olarak yaşamış, işini ve ailesini bağımlılığı nedeniyle kaybetmiş. Ekiplerin, Tahtacı köyüne yaptığı ziyaretler sırasında rastladığı Ahmet D. de, tedaviyle yeniden doğdu. 4 senedir belediye personeli olarak çalışan Ahmet D., “Başkanımıza ve ekibine minnet borcumu ödeyemem. Beni ben yapan onlar” dedi. Uyuşturucu ve alkolle mücadele konusunun kendisi ve belediye için büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Uysal, “İlçede aynı problemi yaşayan tüm vatandaşlara ulaşmak istiyoruz. Madde ve alkol bağımlılığı ile mücadele hepimizin ortak görevidir. Toplumumuzun kanayan yarası olan bağımlıların tedavileri ve sosyalleşmeleri için her zaman elimizden gelen desteği sunmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız bu durumda olan tanıdıkları varsa bize ulaşmaları” diye konuştu.

Yazarlar