Ege 'Yerli firmalara pozitif ayrımcılık istiyoruz'

'Yerli firmalara pozitif ayrımcılık istiyoruz'

04.05.2017 - 05:25 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘millileşme’ çağrısına dikkat çeken İZSİAD Başkanı Küçükkurt, “Hizmet sektöründe yerli firmalara pozitif ayrımcılık yapılmalı. Katma değer, ülkemizde kalmalı” dedi

Yerli firmalara pozitif ayrımcılık istiyoruz

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘millileşme’ çağrısına dikkat çekti, başta yemek, güvenlik ve temizlik olmak üzere, hizmet sektöründe yerli firmalara pozitif ayrımcılık istedi.

Haberin Devamı

İzmir Medya Platformu Üyeleriyle kedisine ait Bortar Yemek Fabrikası’nda bir araya gelen İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, önemli bir çağrı yaptı. Yakın zamanda 22 milyon TL yatırımla Türkiye’nin ve Avrupa’nın en teknolojik yemek fabrikasını hayata geçirdiklerini belirten Küçükkurt, “Yabancı düşmanlığı yapmak için söylemiyorum, sözlerim yanlış yere çekilmesin; ancak yemek, güvenlik ve temizlik sektörlerinde yerli firmalara pozitif ayrımcılık yapılmalıdır” dedi.

Yabancı sermayeyi, özellikle istihdam ağırlıklı ve teknolojik yatırımlarında desteklediğini belirten Küçükkurt, “Bugün yemek pazarının yaklaşık yüzde 50’si yabancıların elindedir. Hiçbir yatırım yapmadan yabancı firma gelip bizim mutfağımızda, bizim insanımıza yemek pişirtiyor. Sonra da bu yemeği bize satarak, elde ettiği kazancı ülkesine götürüyor. Yerlinin korunması ve bu katma değerin ülkemizde kalması gerekir” dedi.

Haberin Devamı

‘Türk firmaları çok iyi’

Yemek, güvenlik ve temizlik işlerinde Avrupa kalitesinde iş yapan çok sayıda Türk firması bulunduğunu da hatırlatan Küçükkurt, “Biz bu aşamada devletten bir destek veya teşvik de istemiyoruz. Bir kamu ihalesinde yerli firma ile yabancı firma eşit koşullara sahipse, o noktada yerli olan tercih edilsin, bu bize yeter” dedi.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde millileşme hareketini başlattığını da anımsatan Başkan Küçükkurt, “Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı dili kullanıyoruz. Hükümetin bu konularda bir şeyler yaptığını da biliyoruz. Ancak bu yapılanların daha hızlı ve sistematik bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor. Özellikle yemek, güvenlik ve temizlik işlerini yerli firmalar yapmalıdır. Katma değer, bu ülkede kalmıyor. Bu işleri çok iyi yapacak Türk firmalarımız var” dedi.

‘Ege TV canımı acıttı’

Kendi öğrencilik yıllarındaki yerli malı haftalarına vurgu yapan Küçükkurt, “Artık ‘yerli malı, yurdun malı’ sloganını eskisi kadar duymuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın okullarda bu bilinci aşılamak için yeniden bir çalışma içine girmesi veya var olan çalışmalarını daha da yoğunlaştırması gerekiyor. ‘Ağaç yaş iken eğilir misali’ millileşme, yerlileşme bilinci çocuk yaşta gelecek nesillere verilmelidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ege TV’nin kapatılmasına da değinen Başkan Küçükkurt, “Açıkçası, benim canımı acıttı. Biz İzmir medyasına sahip çıkmak adına elimizden gelen fedakârlığı yapmaya hazırız” dedi.