Ege Yırtıcı hayvanlar da yuvalarına taşındı

Yırtıcı hayvanlar da yuvalarına taşındı

09.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İZMİR’DE, Kültürpark Hayvanat Bahçesi sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’nin Sasalı’da inşa ettiği Doğal Yaşam Parkı’na taşınmaya devam ediyor.

Yırtıcı hayvanlar da yuvalarına taşındı

Filler ve zürafadan sonra aslanlar, kaplanlar ve pumalar da yeni yuvalarına götürüldü. İsrail’den bir erkek, bir dişi aslanın da aileye katılacağı belirtildi. Bahçe Amiri veteriner hekim Çağlayan İnanlı, “Tüm hayvanlar, daha geniş ve doğal ortamlarına uygun alanlarda yaşayacak” dedi.


Kültür Müdürü’nden Truva için acı itiraf
CANAKKALE İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Truva Antik Kenti’nin çok kötü bir görüntüye sahip olduğunu, bunun, tarihi zenginliğe yakışmadığını söyledi. Haznedar, Truva’nın, insanlık tarihine 5 bin yıl öncesinden değerler katan önemli bir yer olduğunu vurguladı, şöyle konuştu: “O değere, o zenginliğe layık bir görünüme sahip değil. Bu dezavantaj, Truva Müzesi’nin yapımıyla giderilecek.” Haznedar, “Birkaç ay içinde uluslararası proje yarışmasıyla Truva Müzesi’nin mimari projesi belli olacak. Bir-iki yıl içinde de Türkiye’ye ve dünyaya yakışır müzeye sahip olacak” dedi.
DHA

Urla’da kadın birliği şimdi daha da güçlü
TÜRK Kadınlar Birliği Urla Şubesi’nin yönetim kurulu üyeleri 5’ten 7’ye yükseldi. Kurulduğu 2005’ten bu yana üye sayısının da giderek arttığı açıklandı. Fakir ailelerden öğrencilerin kıyafet, ayakkabı, kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarının karşılandığı, her yıl Ramazan ayında yoksullara iftar yemeği verildiği, yardıma muhtaç ailelere erzak yardımı yapıldığı belirtildi. Eğitim çalışmaları gerçekleştirildiğine de dikkat çekildi
İZMİR Milliyet