Ege Yok artık!

Yok artık!

06.06.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Dün kutlanan Dünya Çevre Günü’nde Kuşadası ve Marmaris’te deniz ve doğa temizliği yapıldı. Su altından çıkanlar, şaşkın bakışlarla izlendi.

Yok artık

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Kuşadası ve Marmaris’te bir dizi etkinlik düzenledi. Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar, atıklara ek olarak 5 metrelik batık tekne çıkardı. Denizden çıkarılan araba lastiği, klozet, cam şişeler ve plastik sandalyeler Kuşadası Belediyesi tarafından kamyonlara yüklenerek sahilde sergilendi. Çöpleri gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi, cep telefonlarıyla fotoğraf çekti.

Haberin Devamı

Marmaris’te 3 Haziran’da başlayan çalışmada ise denizden 100 torba plastik, metal ve cam atığı, araba lastiği, bisiklet, sandalye, boru gibi atıklar karaya çıkarıldı. Marmaris Belediyesi ekipleri de gönüllülerle birlikte plajda izmarit ve çöp topladı. Dalgıçlar 2 günde 3 ton ağırlığında atık, gönüllüler de bir saatte 100 şişe izmarit topladı. Tüm atıklar Atatürk Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte sergilendi.

Doğa emin ellerde

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutladı. Belediyenin doğa dostu yatırımlarını paylaşan Başkan Gökhan, “Arıtma tesislerimiz ile atıksular arıtıyor, plajlarımızda uzun yıllardır Mavi Bayrak’ın dalgalanmasına öncülük ediyoruz. Merkez Atıksu Arıtma Tesisimizden çıkan çamuru güneş enerjisi ile kurutuyor, yine tesisimizin ihtiyaç duyduğu enerjiyi kurduğumuz GES aracılığıyla güneşten temin ediyoruz. Temiz enerji ile kurduğumuz tüm bu yatırımlarımızı üretimle birleştiriyor, kentin çeşitli noktalarında atalık bitkilerimizi yetiştiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Mavi ve yeşilin kenti

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutladı. Yeşil ile mavinin iç içe olduğu Milas’ın tarihsel ve kültürel dokusunu bozmayan aksine koruyan çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Tokat, “Çevrenin korunmasının asıl olarak yaşamı ve geleceği korumak olduğunu çok iyi biliyor ve çevreye duyarlı vatandaşlarımızın da desteğiyle kentimizi temiz, yaşanabilir ve doğal dokusu korunmuş olarak daha ileri taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Bucalı minikler tohum toplarını ekti

Buca Belediyesi, Dünya Çevre Günü için çok anlamlı bir etkinliğe imza attı. Buca Akşemsettin İlkokulu öğrencilerinin Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile birlikte hazırladığı, eski çağlardan beri tohumların muhafazası için killi toprakla yapılan tohum topları toprakla buluştu. Çocuklar ormanlık alanda çevre temizliği de yaptı.