Ege Yollar, KİK’ten haber bekliyor

Yollar, KİK’ten haber bekliyor

28.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son dakika itirazları ile İZBETON’a kalan asfalt ihalesi, Kamu İhale kurumu’na taşındı. Ankara’dan haber gelmeyince bozulan yollara el sürülemiyor...

Yollar, KİK’ten haber bekliyor


İzmir’de kış ayları sonrası bozulan yollar ve yeni yapılan akslar asfalt beklerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 yıllık asfaltlama ihalesi üzerinden 4 ay geçmesine karşın sonuçlanmadı. Kentin yıllardır asfaltlama işini yapan İZBETON’un en iyi üçüncü teklifle geride kalması üzerine Büyükşehir Belediyesi’nde kriz yaratan ihalede karar bu kez de itirazlar üzerine Kamu İhale Kurumu’na kaldı.

Haberin Devamı


Sözleşme hazırlığı
Mart ayı başında yapılan ve Nisan ayında sonuçlanan ihaleyi önce 159 milyon 357 bin 200 TL’lik teklifle Arma İnşaat-Cengizler Yol Yapı San.-Seda İnşaat ortak girişimi kazandı. Firma’yla sözleşme imzalanması için hazırlık yapılırken, 180 milyon 700 bin 500 TL’yle ikinci en iyi teklifi veren Bergiz İnşaat, Arma İnşaat-Cengizler Yol Yapı San.- Seda İnşaat firmasıyla ilgili bazı yetersizlik iddialarıyla sonucu itiraz etti. Arma İnşaat-Cengizler Yol Yapı San.-Seda İnşaat ortak girişimi de Bergiz İnşaat’la ilgi benzer gerekçelerle itiraz da bulundu. Bunun üzerine İhale komisyonu iddiaları incelemek için firmaların SGK kayıtları, iş bitirme belgelerini incelemeye aldı. İhale komisyonu incelemesinin ardından birbirlerinden şikayetçi olan ilk iki firmayla ilgili iddiları doğrulayan belgelere ulaşıldığı gerekçesiyle ihaleyi üçüncü iyi teklifi 189 milyon 900 bin TL’yle veren İZBETON A.Ş.’ye verdi.

Haberin Devamı


İhaleye, ilk ihale sonucuna da itiraz eden Bergiz İnşaat ile 229 milyon 638 bin TL’lik teklifle dördüncü en iyi teklifi veren Özcan Yapı Üretim Sanayi şirketi itiraz etti.