Ege Yukatel Denizlispor’da ayaklar yere sağlam basmalı

Yukatel Denizlispor’da ayaklar yere sağlam basmalı

15.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz sezon Spor Toto 1. Lig’de şampiyon olarak 9 yıl aradan sonra Süper Lig’e geri dönen yeşil siyahlıları değerlendiren yazarlarımız, “Horoz’un ayağı yere sağlam basmalı. Geçen yıl gösterdiği performansı bu dönemde aratmamalı. Yenilenen stadı ve yapılan nokta transferlerle bu sezon muhteşem bir Denizlispor izleyeceğiz” dedi

Yukatel Denizlispor’da ayaklar yere sağlam basmalı

Yazarlarımız Fatih Tanfer ve Bülent Buda, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş’a Denizlispor’un yeni sezon öncesi son
durumlarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

- 9 yıl aradan sonra Süper Lig’e geri dönen Yukatel Denizlispor’un 2018-2019 sezonunun genel durumunu değerlendirir misiniz?

Fatih Tanfer: Yukatel Denizlispor’un Süper Lig’e çıkışı bir başarı öyküsüdür. İncelenmelidir. Neden bu ifadeyi kullandın derseniz, şampiyonluk turunu attığı Karabükspor maçının tam bir yıl öncesi Samsun’da Samsunspor’u yenip ligde kalmıştı. Bu takım tam bir yıl sonra Süper Lig hayallerini gerçekleştirdi. Burada sezon başında söylediğim ifadeyi tekrar ediyorum. Bu teori olarak da benim genel görüşümdür. Spor kulüplerinde başarının birinci şartı doğru yönetimlerdir. Düşünün küme düşmekten son anda kurtulan bir takım ve aynı yönetim başarısızlık sebeplerini araştırıp, doğru tespitler yapıp doğru kadro kuruyor. Sezona başlıyor ve doğru zamanda teknik direktörleri Osman Özköylü ile yollarını ayırıyor. Kibarca herkese şu mesajı veriyor. Sorumlu olan Denizlispor yönetimidir. Bu felsefeyle Yücel İldiz hoca ile biraraya geliniyor. Bütün doğruları birleştirip adım adım zirveye yürüyor. Bununla da yetinmiyor ara transferlerde Kehinde gibi bir golcüyü, Oğuz Yılmaz gibi iyi bir savunmacıyı kadrosuna dahil ediyor.
- Futbol anlayışları sezon boyunca doğruydu. Birbirleriyle oynama alışkanlıklarının ajantajlarını gördüler.
- Orta sahası oyunun temel taşıydı. Dar ve yakın oynadılar. Aissati ve Recep müthiş bir performans gösterdiler. Savunma arkasına dikine oynayıp Mehmet Akyüz, Burak, Ziya ile hızlı ataklar geliştirdiler. Kehinde’nin gelmesiyle de oyun anlayışları değişip onun katkısıyla birçok gol elde edip puanlar aldılar.
- Teoride iyi kurguladıkları oyunu sahada çok iyi uyguladılar.
-Seyircisi bilhassa ikinci şampiyonluk yürüyüşüne inandıktan sonra müthiş destek verdiler. Evlerinde kaybettiler, deplasmanda çok zor maçları kazandılar. Şampiyon olarak Süper Lig’e çıktılar. Tebrikler Denizlispor ve yönetimi ile emeği geçen futbolcular ve teknik adam. Elbette benim en büyük tebriğim de yönetime.
Bülent Buda: Futbol dünyasında örnek alınacak bir başarı öyküsü yazdılar. İki aşamadan yorumlanabilecek bir öykü. Yücel İldiz öncesi, Yücel İldiz sonrası. Öyle bir geriye dönüş ki insan zaman zaman tanımlamakta zorlanıyor. Stachowiak, Aissati, Mehmet Akyüz, Recep önderliğinde ve onlara eşlik eden diğerleri. Kusursuz bir devamlılık zaman zaman iç sahada kaybedilen puanlara karşın deplasmanlarda kazanılan yaşamsal puanlar ile ulaştıkları aşama. Elbette başarı olunca Denizli’de tribünler doldu. Taraftar kendine geldi. Takım arkasında bu desteği gördükten sonra sorumluluğunun bütünüyle farkına vardı. Bazen bir şeyleri tanımlamak için sözcükler yetersiz kalıyor. Bu bağlamda yönetimi, teknik birimi ve tüm futbolcu kadrosunu kutlamak bir ödev haline dönüşüyor. Çok güzel bir gelişme yıllar sonra. Denizli bıraktığı yerden tekrar başlayacak.

Haberin Devamı

- Yeni sezonda sizce Yukatel Denizlispor nasıl bir transfer politikası izlemelidir?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Öncelikle ismini bilerek bu soruya sakladığım kaleci Stachowiak anlaşması hem istikrar hem de başarıya verilen önemin bir sonucu olduğu için Denizlispor yönetimini kutluyorum. Elbette Spor Toto 1. Lig ile Süper Lig arasında güç farkı olduğunu kabul etmek gerekir. Ancak benim kişisel kanaatim elindeki kadronun temel oyuncularını takımda tutulmasından yanayım. Golcü Rodellega’nın yanında Kayseri’de verimli sezon geçiren Sapunaru ve Lopes ile Sivasspor’dan kaleci Tolgahan ve defansın merkezine Akhisar’dan alınan Mustafa Yumlu takım adına büyük kazançtır. Benim bu ifadelerim sadece teorideki söylemlerimdir. Takımda kalan ve giden oyuncuların belli olması sonucu kendilerine çok güvendiğim doğru işler yapan Yukatel Denizlispor yönetimi ve Yücel İldiz’in ortak bir akılla en doğru hamleleri yapacaklarına inanıyorum
Bülent Buda: Büyük bir başarı, büyük bir sevinç ne ilginçtir ki sorunları da beraberinde getiriyor. Ülkemizde Süper Lig ağırlıklı olarak yabancılarla oynanıyor. Denizlispor ağırlıklı olarak yerli futbolcularla şampiyon oldu. Şimdi zorluk burada. Süper Lig’deki oyun alanı seçiminiz nasıl olacak ve ne kadarlık bir bütçeyle bunu gerçekleştireceksiniz? Ligde tutunmayı başaracaksınız. Yönetimin ve Yücel İldiz’in bu bağlamda yapacakları seçimler gerçekten onları zorlayacak boyutta.

Haberin Devamı

- Yeni sezonda yeşil siyahlılardan beklentileriniz nelerdir?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Elbette Yukatel Denizlispor için yeni sezonda beklenti takımın Süper Lig’de kalmasıdır. Bunu sağladığı takdirde kalıcı ve akılcı politikalarla Denizlispor’un geleceğinin daha sağlam temellere oturtulacağına inanıyorum. Süper Lig’de gelirlerin üst düzeyde olduğu ve bu gelirlerin de doğru harcanması gerektiği bilinen bir gerçektir. Denizlispor yönetiminin yaptıkları, yapacaklarının teminatı olarak görüyorum ve doğru işlere devam edileceğine inanıyorum.
Bülent Buda: Fatih Tanfer çok önemli noktaya vurgu yaptı. Süper Lig gelirleri yüksek. Peki bu gelirlere nasıl ulaşırsınız? Maç kazanarak. Maç kazanacak kadroyu oluşturmanın maliyeti nedir? Bütün hesap kitap, incelik burada. Bu seçimler çok önemli. Bir kere koşulsuz tek hedef Süper Lig’de kalıcı olmak.