Ege Yumurta misillemesi

Yumurta misillemesi

10.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakan arkadaşı Egemen Bağış’ın, Ege Üniversitesi’nde yumurtalı saldırıya uğraması, Kültür ve Turizm Bakanı’nı kızdırdı. Günay, “Ege Art Sanat Günleri” açılışına gitmekten vazgeçti

Yumurta misillemesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kordon’da Atatürk Müzesi’ni ziyaret ederek, bakım ve onarım çalışmalarını inceledi. Bakan Günay, müzenin 12 Ocak’a inşaatınnın bitirileceğini, 2012 baharında da açılacağını belirtti. Bir soru üzerine Günay, AB Bakanı Egemen Bağış’ın yüzüne yumurta atılmasından sonra dün Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde katılacağı “4. Egeart Sanat Günleri” programını iptal etmesini değerlendirdi: “Biz Türkiye’de üniversiteler çoğalsın, eğitim kalitesi yükselsin istiyoruz ama üç beş tane çağdışı fikir sahibi, gelip ilkel yöntemlerle üniversitede herhangi bir görüş açıklamaya gelen kamu, hükümet ve devlet yöneticicilerine, üniversite adabına bağdaşmaz davranışlarda bulunuyorlar. Böyle bir olayın gerçekleşmesinden üzüntü duydum ve ben aynı üniversitede sabah yapacağım toplantıyı bu nedenle iptal ettim.”

Miting taklidi
Bakan Günay, sözü CHP’nin 4 Aralık’ta İzmir’de yaptığı mitinge getirdi ve şunları söyledi: “Bir kez daha kendisini İzmir toprağından şifa dileklerimle selamlıyorum Türkiye’nin genel seçimlerdeki en görkemli mitingini İzmir’de yapmıştık. Arkadaşlar geçen gün bir miting taklidi yapmaya çalıştılar ama her şeyin zemini ve zamanı var. İzmir Başbakan’ı büyük bir sevgiyle bağrına basmıştı”

Haberin Devamı

Adliyede serbest kaldılar

Bakan Egemen Bağış’a yumurta atan, Ege Üniversitesi İletişim Fükakültesi 1. sınıf öğrencisi E.Ç. ile A.D., protestonun ardından gözaltına alındı. Bornova Merkez Karakolu’nda, sabaha kadar tutulan öğrenciler işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Öğrencilerden A.D. savcılıkça, E.Ç. ise nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bakan Bağış: Onlara acıyorum

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği 3. Uluslararası Girişimcilik Kongresi’nde konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yumurtalı protestoyla ilgili, ”O genç kardeşlerimize acıyorum .Tatsız olayı gerçekleştirenler iletişim fakültesi öğrencileriymiş. Keşke protein ihtiyaçlarını gidermeleri gereken o yumurtaları beslenmelerinde değerlendirselerdi belki yarışmaya katılacak birtakım eserler ortaya koyabilirlerdi. Ama önemli olan, Türkiye’nin rafadan demokrasisini olgun bir demokrasi haline getirmeye başladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

EgeArt Sanat Günleri başladı

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri EÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan törenle başladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın açılışına katılmaktan son anda vazgeçtiği “4. Uluslar arası EgeArt Sanat Günleri” bakansız bir şekilde başladı. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törene İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, akademisyenler, sanatçılar ve öğrenciler katıldı. Açılışta Prof. Turan Erol’a onur ödülü, Doğançay Müzesi ise kurumlara verilen onur ödülüne layık görüldü.
Turan GÜLTEKİN