Ege Zam Şampiyonu salatalık oldu

Zam Şampiyonu salatalık oldu

04.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre hem ülke genelinde hem İzmir’de Ocak ayı zam şampiyonu salatalık olurken kentte doğalgaz abonman ücreti ve belediye suyu izledi.

Zam Şampiyonu salatalık oldu

İzmir’de salatalık fiyatlarında yüzde 46’lık artış gözlendi. Salatalığı yüzde 12 ile doğalgaz ücreti, yüzde 11.6 ile belediye suyu, yüzde 8 ile kargo ve yüzde 4 ile LPG takip etti. Türkiye’de ve İzmir’de ilk üç sırada karnabahar, domates ve erkek ceketi yer aldı. İzmir’de karnıbahar fiyatında yüzde 30’luk düşüş yaşanır-ken, onu yüzde 12 ile domates izledi.

Haberin Devamı

Lezita’nın sürprizleri sahiplerini buldu

“Hayatın Lezzeti” sloganı ile gıda sektörüne lezzetli ve kaliteli ürünler sunan Lezita’nın düzenlediği kampanyada Apple iPhone 4, iPad, iPad nano ve iPad Shuffle kazanan talihliler belli oldu. Apple iPad tablet talihlileri, Ahmet Ali Genç (İzmir) ile Hülya Serbest (İstanbul) olurken, Apple iPhone cep telefonu Gülnaz Sonakalan’a (İzmir) çıktı. Çekilişte Apple iPod nano MP3 çalar ile Apple 4. Nesil iPod Shuffle MP3 çalarlar da sahiplerine kavuştu. Lezita, hediye kampanyalarını sürdürecek.
İZMİR Milliyet

“İplikte ithalat fasoncuyu ezer”

Türkiye Moda ve Hazırgiyim Federasyonu (TMHF) Başkanı Nedim Örün, ithal kumaşın ardından pamuk ipliği ithalatında da ek vergi konunca “Avrupa’ya zam yapmak kaçınılmaz” değerlendirmesinde bulundu.
Bakanlar Kurulu tarafından yürürlüğe konan ve ithalatta korunma önlemlerini konu alan uygulama kapsamında ithal kumaşın ardından pamuk ipliğine de ek vergi düzenlemesi yapıldı. Kararla, 2011-2012 için belirlenen yüzde 10’luk ek verginin 2012-2013 döneminde yüzde 9’a, 2013-2014 döneminde ise yüzde 8’e düşürülmesi öngörüldü.

İzmir’e zararı büyük
İthal kumaşa yüksek vergiler gelmesini yaz aylarında da eleştiren TMHF Başkanı Nedim Örün, yeni düzenlemenin de bu yönde alınan tedbir kararlarının tamamlayıcısı olduğunu söyledi. Örün, “Bu, daha önceden gelmiş olan verginin bir tamamlayıcısı niteliğinde. Yine ithalattan korumaya yönelik. Bu kez de iplik üreticilerinin korunması amaçlanıyor. Ancak iplik üreticilerini korurken konfeksiyoncunun ve hazırgiyimcinin maliyetini yükseltecek bir uygulama” diye konuştu. Örün, özellikle İzmir’deki üreticilerin zorlanacağını vurguladı.
İZMİR DHA