Ege Zeytinyağı sektörü gözünü ABD’ye dikti

Zeytinyağı sektörü gözünü ABD’ye dikti

15.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türk zeytinyağı sektörü, yıllık 350 bin ton ürün ithal eden ABD’ye ihracatını artırmak için tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor.

Zeytinyağı sektörü gözünü ABD’ye dikti

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Türk zeytin ve zeytinyağının ABD’deki pazar payını artırmak için dünyanın en büyük gıda fuarları arasında yer alan ve bu yıl 66’ncı kez düzenlenen New York Summer International Fancy Food Show (Summer 2019 Fancy Food Show) Fuarı’nda tadım etkinlikleri ile tanıtım çalışmalarını sürdürdü. Türkiye milli katılım organizasyonunu Ege İhracatçı Birlikleri’nin yaptığı fuarda Türkiye standında ziyaretçilere şef Özlem Cranston tarafından hazırlanan Türk zeytin ve zeytinyağını içeren lezzetler tanıtıldı.

Haberin Devamı

37 milyon dolar

2018-2019 sezonunun ilk 8 ayında ABD’ye zeytinyağı ihracatının 14 bin ton olarak gerçekleştiğini ve 37 milyon dolar döviz geliri elde edildiğini belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er, dünyanın en büyük zeytinyağı ithalatçısı olan bu ülkenin, Türk zeytinyağı ihracatçıları için ana hedef pazarlarının başında geldiğini kaydetti.
Kanser, obezite ve kalp damar hastalıklarının çok yoğun görüldüğü ABD’de, bu hastalıklarla mücadelede çok önemli yer tutan zeytinyağının öneminin daha iyi anlaşıldığının altını çizen Er, “Sofralık zeytin ihracatımızın daha hızlı adımlarla artacağı düşüncesindeyim. 2018/2019 sezonunun 9 aylık döneminde ABD’ye sofralık zeytin ihracatımız miktar bazında 5 bin 207 tona, değer bazında ise 9 milyon dolara yükseldi” dedi.