Ege 'Zorlu dönemden güçlenip çıkarız'

'Zorlu dönemden güçlenip çıkarız'

01.07.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Hem kentin hem ülkenin sorunlarının tartışıldığı bölgenin en etkin kurulları arasında yer alan EGİAD Danışma Kurulu, kurul başkanı Mahmut Özgener’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

Zorlu dönemden güçlenip çıkarız

EGİAD ve EGİAD Melekleri olarak 3 aylık periyotta 30’a yakın faaliyet, webinar ve ziyaretin gerçekleştirildiği görüldü. Pandemi koşullarındaki ekonomik ve ticari faaliyetlerin işleyişi de değerlendirilerek, yol haritası belirlendi. Sürdürülebilirlik, Yeşil Mutabakat ve bu kapsamda AB uyum süreci, dijitalleşme, girişimcilik çalışmalarının üzerinde durulan toplantıda, geleceğe yatırımın bu başlıklardan geçtiği ifade edildi.

Haberin Devamı

‘Yıkılmaz kale’

Bir yönetimin başarısında doğru karar alma becerisi ve bu kararları alırken kimlere danıştığının büyük önem taşıdığını belirten EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Danışma Kurulu, bilgisi ve deneyimiyle EGİAD’ımızın arkasında yıkılmaz bir kale gibi duruyor. EGİAD 16. Dönem yönetimi olarak hedefimiz; derneği bu zor dönemden güçlenerek çıkartmak ve ismine yakışır şekilde öncü, yenilikçi, cesur hatta cüretkâr adımlar atılmasını sağlamak” dedi. Özgener ise, “Kentte devam eden tüm projelerde daha çok ortak akıl oluşturmaya, hep birlikte kenetlenmeye ve hızlı hareket etmeye ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Lojistik köy çok önemli

Konuşmasında Kemalpaşa Lojistik Köy’e de değinen Özgener, “Çok doğru ve değerli bir proje olacak. Lojistik sektörünün kümelenmesinde, kurumsallaşmasında ve ihracatçılarımızın maliyetlerini düşürmesinde önemli rol oynayacak” diye konuştu.