Eğitim "100 Temel Eser" tartışılıyor!

"100 Temel Eser" tartışılıyor!

13.01.2009 - 13:57 | Son Güncellenme:

Uygulamaya başlaması ile beraber yoğun tartışmalara neden olan “ 100 Temel Eserö yaklaşımı, Türkiye Eğitim Yayıncıları Derneği’nin düzenleyeceği panelde tartışılacak.

100 Temel Eser tartışılıyor

Konuyla ilgili uygulamada doğan sorunlar ve bu konudaki önerilerin masaya yatırılacağı panel, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, dernekler, sendikalar, akademisyenler, edebiyatçılar ve yayıncıların katılımıyla, yarın Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu‘nda yapılacak.

Haberin Devamı

Gazeteci-yazar Doğan Hızlan’ın başkanlık yapacağı ilk oturumda Talim Terbiye Kurulu Üyesi ve Kurul Başkan Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Doç. Dr. Aytekin Yılmaz, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Eğitim-Bir-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Erol Battal ve Türkiye Eğitim Yayıncıları Derneği Basın Yayın Sekreteri Celal Musaoğlu değerlendirmelerde bulunacak.

Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tüzüner’in başkanlık yapacağı ikinci oturuma da İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gültekin, , Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Sever ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahri Temizyürek konuk olacak.

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayla Oktay’ın başkanlığını yapacağı son oturumda ise Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Niyazi Şimşek, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği Genel Sekreteri Mine Soysal, Çocuk ve İlk Gençlik Kültürü ve Edebiyat Araştırmacıları Derneği Başkanı Doç. Dr. Necdet Neydim, Çocuk Edebiyatçıları ve Sanatçıları Derneği Başkanı Erbay Kücet, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Enver Ercan, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Vayni, Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Bayrak ve Çocuk Edebiyatı Araştırmacısı Nilay Yılmaz konuşacak.

Yazarlar