Eğitim 1830 İhtilali Nedir? Nedenleri Ve Sonuçları Nelerdir?

1830 İhtilali Nedir? Nedenleri Ve Sonuçları Nelerdir?

08.06.2021 - 01:31 | Son Güncellenme:

Avrupa'nın en önemli devrimleri arasında 1830 İhtilali gelir. Özellikle tarih kitaplarında da çok sık rastlanan bu dönem hakkında, pek çok kişi internet üzerinden bilgi almaya çalışıyor. Peki 1830 ihtilali nedir? Nedenleri ve sonuçları nelerdir? İşte bu dönem üzerine merak edilen tarihi bilgiler.

1830 İhtilali Nedir Nedenleri Ve Sonuçları Nelerdir

Tarihin farklı dönemlerinde ve dünyanın değişik yerlerinde birçok kez devrim yaşanmıştır. Bu devrimler içerisinde köklü bir değişiklik yaratan 1830 ihtilalleri de gelir. Özellikle Avrupa tarihinin en önemli dönüm noktaları arasında yer aldığını dile getirmek mümkün.

Haberin Devamı

 1830 İhtilali Nedir?

 1830 İhtilali Temmuz devrimi olarak da Avrupa'da bilinir. Fransa'da 1827 yılında başlamış olan ve Bourbon hanedanının kesin olarak yıkıldığı dönem şeklinde bilinir. Böylece liberal monarşinin kurulması ile beraber restorasyon döneminin tamamen kapanmasına yol açan devrim olarak ifade edilebilir. Diğer yandan dünya siyasi yapısını derinden etkilemiş olaylardan biridir. Özellikle İngiltere ve Fransa'daki işçilerin siyasi hayatta özgür kuvvet haline gelmesine olanak vermiş dönüm noktaları içerisinde yer alır. Bu bağlamda Avrupa ittifakları bozulmuş ve yeni gruplar ortaya çıkmaya başlamıştır.

 1830 İhtilali Nedenleri Nelerdir?

 Ekonomik hayatın gelişmesinin yalnızca siyasi hayatın liberalizm üzerinden gerçekleşeceği inancıyla 1830 ihtilali gerçekleşmiştir. Özellikle Avrupa haklarında özgürlük inancı ve isteğinin artması ile beraber ortaya çıkmış bir ihtilaldir. Böylece işçi sınıfının ayaklanması ile beraber, bir devrin biterek başka bir devrin başlamasına neden olmuş bir yapıdır.

Haberin Devamı

 1830 İhtilali Sonuçları Nelerdir?

 1830 İhtilali ile beraber Avrupa başta olmak üzere dünya çapında önemli devrimler yaşanmıştır. Bu bağlamda birçok farklı sonuç da ortaya çıkmıştır.

 - Uzun yıllardır devam eden Bourbon hanedanı tamamen yıkıldı.

 - Liberal monarşi kuruldu.

 - Avrupa'nın önemli ülkelerinde taht değişikliği yaşandı.

 - Restorasyon dönemi bütünüyle kapanmış oldu.

 - Halkın istediği özgürlük üzerine önemli isyanların yol açıldı.