Eğitim 2 çocuklu anne üniversitede derece yaptı

2 çocuklu anne üniversitede derece yaptı

09.07.2008 - 02:38 | Son Güncellenme:

Yeter Yalınkılıç Evlenip iki çocuk sahibi olduktan sonra üniversite sınavına girerek İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesini kazanan Selcen Kumru (30), okulu üçüncülükle bitirmeyi başardı

2 çocuklu anne üniversitede derece yaptı

Hatay’da yaşayan Selcen Kumru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Ünal Kumru (42) ile 17 yaşında evlendiğini belirterek, şunları söyledi:"Eşimle evlenirken ailem beni okutmak istiyordu. Okumak istediğimi söyledim. Eşim, okumama izin vereceğine söz verdi. Evlendikten sonra açık öğretimden liseyi bitirdim. Bu arada ilk çocuğum Gülay (13), dünyaya geldi, şimdi ortaokulda sekizinci sınıfta okuyor. Daha sonra açık öğretimde iki yıllık sosyal bilimler bölümünü okuyup bitirdim.
İkinci çocuğum Tolga’yı (9) da bu arada dünyaya getirdim, şimdi ilköğretim üçüncü sınıfta okuyor. Birkaç yıl çocuklarımla ilgilendim.
Daha sonra üniversite sınavına girdim ve 2004 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programını kazandım. Okuduğum bölüm ikinci öğretim. Bu yıl mezun oldum, ikinci öğretimin birincisi, bölümün de üçüncüsü olarak mezun oldum."

Haberin Devamı

"YÜKSEK LİSANS TEKLİFİ GELDİ, KABUL ETMEDİM"
KPSS’ye ve ALES’e de girdiğine işaret eden Kumru, şöyle dedi:"KPSS ortalamanın üstünde geçti. ALES puanım da yüksek geldi. Akademik kariyer düşünüyorum. İnönü Üniversitesinde okuduğum bölümden yüksek lisans için ve araştırma görevlisi olarak okulda kalmam için teklif geldi hocalarımdan, kabul etmedim. Çünkü ailemle birlikte Hatay’da yaşıyorum. Hatay’da olsa düşünecektim. Kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek için, kendi kendimle verdiğim savaşım sonucu okumak istedim."
Kendi içindeki savaşı "hak ettiğim yerde olamamanın verdiği bir savaş" diye tanımlayan Kumru,"İdealim öğretmen olmaktı. Çevremdeki öğretmenleri gördüğüm zaman eksiğim olmadığını düşündüm. Güçlü olabilmek, kendime ve çocuklarıma yetebilmek için okumak istedim. Her kadının güçlü olması taraftarıyım. Kadın silik olmamalı" diye konuştu.

"EŞİME HEP GÜVENDİM"
Selcen Kumru’nun eşi Mehmet Ünal Kumru da Hatay’da konfeksiyon mağazaları olduğunu belirterek, "Eşime hep güvendim. Çevremden çok farklı sözler söyleyenler oldu. ’Ne yaptın sen, olur mu, üniversitede gençler var, sen ne yaptığını bilmiyorsun?’ dediler. Ama Selcen, ona güvenimi boşa çıkarmadı, aile bağlarımız daha da güçlendi" dedi.
Selcen Kumru’nun babası Cumali Tekin, kızının Hatay’da belediye başkanı olmasını istediklerini ifade etti.

Yazarlar