Eğitim 2 milyon öğrenciye ‘istismar’ eğitimi

2 milyon öğrenciye ‘istismar’ eğitimi

07.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ihmal ve istismardan korunmasına yönelik yaklaşık 2 milyon öğrenciye eğitim verildiğini açıklayan Bakan Özer, 417 bin veliye de şiddet eğitimi verildiğini ifade etti.

2 milyon öğrenciye ‘istismar’ eğitimi

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ihmal ve istismardan korunmasına yönelik 1 milyon 960 bin 476 öğrenciye eğitim verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Özer, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın okullarda çocukların güvenliğine ilişkin soru önergesini yanıtladı. Okulların, çocukların her türlü istismardan, şiddetten ve kazalardan korunabilecekleri güvenli yerler olmasının Bakanlığının öncelikli sorumluluklarından biri olduğunu, bu koşulların sağlanması için her türlü denetim ve rehberlik faaliyetlerinin yürütüldüğünü belirten Özer, özetle şu bilgileri verdi:

“Bakanlığımıza bağlı tüm okullarımız için istismarın önlenmesine yönelik psikososyal destek programları kapsamında öğrencilerimize cinsel istismar psikoeğitim programları, bilgilendirici veli ve öğretmen sunumları ile broşürler hazırlanmıştır. Okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında öğrencilerimizin istismardan korunması amacıyla öğrenci, veli, öğretmen eğitimleri düzenlenmektedir. İhmal ve istismarın önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılında okullarda 1.960.476 öğrenciye, 45.314 öğretmene, 345.549 veliye eğitim düzenlenmiştir.

Haberin Devamı

Velilere de eğitim

2020-2021 eğitim öğretim yılında okullarımızda şiddetin önlenmesi amacıyla 38.693 öğretmen ve 417.127 veliye eğitim verilmiştir. Sınıf rehberlik programlarında okul öncesi süreçten başlayarak öğrencilerimizin sosyal duygusal gelişimlerine yönelik etkinliklerde; duyguları anlama ve yönetme, kişisel güvenliğini sağlama, ihmal ve istismardan korunma, çatışma çözme, öfke kontrolü, bireysel farklılıklara saygı duyma, hak ve sorumluluklarını bilme, iletişim becerilerini geliştirmeleri vb. konulara yönelik kazanımlar yer almaktadır.

Risk haritaları

2019-2020 eğitim öğretim yılında, ‘şiddetle mücadele’ genel hedef olarak belirlenmiş ve buna yönelik rehberlik çalışmalarının yapılması sağlanmıştır. Bu kapsamda her eğitim öğretim yılı başında risk altındaki öğrencilere ait bilgilerin yer aldığı sınıf risk haritaları doldurulmakta ve rehberlik ve psikolojik danışma servisince okul risk haritaları oluşturulmaktadır. Okul risk haritalarından yararlanılarak risk altında olan öğrenciler ile önleyici grup çalışmaları veya bireysel çalışmalar yürütülmektedir.”

Haberin Devamı

Yüz yüze eğitim devam edecek

Milli Eğitim Bakanı Özer, tüm sınıf kademelerinde yüz yüze eğitimin devam edeceğini söyledi. Özer, NTV’de yaptığı açıklamada “Okulları kapatmak çözüm değil. Aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek. Okullarda hızlı antijen kitini de devreye sokmak istiyoruz” dedi.