Eğitim 2016 EBA kurs kayıt işlemleri nasıl yapılıyor?

2016 EBA kurs kayıt işlemleri nasıl yapılıyor?

19.05.2016 - 09:06 | Son Güncellenme:

EBA kurs sistemi sayesinde öğrenciler kaçırmış oldukları dersleri tekrar dinleme şansına sahip olurlar. EBA kurs sistemi EBA giriş şifresi yardımıyla kullanılır. EBA kurs ve EBA giriş şifresiyle ilgili daha fazla bilgi haberimizde!

2016 EBA kurs kayıt işlemleri nasıl yapılıyor

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde insan hayatı kolay bir hal almıştır. İnternet yardımı ile bir çok işlerimizi çok kolay ve pratik bir şekilde yapabilmekteyiz. Bunlardan bir tanesi de bir bilgi edinmek istiyor isek ansiklopedilerde bulabileceğimiz bilgileri sadece aradığımız bir bölüm için binlerce sonuç karşımıza çıkar. Bu neden ile çok vakit kaybı yaşamış oluruz. Ancak internet kullanımı ile aradığımız bir bilgiyi dakikalar içerisinde bulabilme şansına sahip oluruz. İnternet aracılığı ile eğitim öğretime dayalı olarak günümüze kadar bir çok uygulama yapılmıştır. Sizler için bu yazımızda eğitim öğretime büyük destek olan EBA kurs yani eğitim bilişim ağı uygulamasını anlatacağız. Bu uygulama herkes tarafından büyük beğeni toplamayı sağlamıştır.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EBA kurs uygulaması sayesinde ders kaçırmış olan bir öğrenci eksiklerini tamamlamak amacı ile sisteme giriş yapabilme şansı bulur. Sistem üzerinde öğretmenler ders notlarını ders uygulamalarını paylaşırlar ve bu ders notları uygulamaya giriş yapabilmekte olan öğrenciler için kullanıma açık olur. Derse herhangi bir sebepten ötürü gitmeyen öğrenci anlamadığı bir konu yüzünden derse olan ilgisi bitebilir bunun önüne geçebilmek için uygulanmakta olan bu sistem oldukça işe yaramaktadır ve bütün öğretmenlerin ve öğrencilerin beğenisini toplamayı başarmış durumdadır. Bu uygulama Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından oluşturulmuş ve de oldukça güvenli, pratik bir uygulama haline gelmiştir. Eğitim Bilişim Ağı yani EBA kurs, öğretmenlerin öğrenciler ile ders notlarını paylaşabilmekte olan bir internet ortamıdır. İnternet yardımı ile yapılmakta olan bir çok işlemin yanında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) derslere herhangi bir sebepten dolayı gidemeyen öğrenciler için bir telafi şansı olmuştur. Öğrenciler sisteme kolay bir şekilde girerek sistem üzerindeki tüm dosyaları indirebilme ve kullanabilme şansına sahiptir. Aynı zamanda uygulama üzerinden öğrenciler ders notu paylaşabilme imkanı bulabiliyorlar. EBA kurs yani eğitim bilişim ağı sistemi içerisinde müfredata uygun olarak ders notları, sunumlar, ders ile ilgili olan görsel ve daha bir çok içerikler bulunmaktadır. EBA kurs sistemine giriş yapmak isteyen öğrenciler ilk olarak eba sisteminin ana sayfasına internet aracılığı ile bağlanmaları gerekmektedir. Daha sonra eba sistemi üzerinden sayfa bulunmakta olan sağ kısımda giriş yap yazısına tıklamanı gerekir. Açılmakta olan giriş sayfasında sizden istenmekte olan bilgileri ilgili kısımlara yamanı gerekmektedir. Sizden istenen bilgiler kullanıcı adınız ve şifreniz olacaktır. Kullanıcı adınızı ve de şifrenizi sizden istenen kutucuklara eksiksiz ve de doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin iseniz giriş yazısına tıklamanız gerekmektedir. Böylece eba sistemine bu şekilde girmiş olacaksınız. Sistem menüsünden yapmak istediğiniz işlemi seçerek dilediğiniz gibi bu uygulamadan yararlanma imkanı bulabileceksiniz. Bu şekilde Eğitim Bilişim Ağı sisteminden istediğiniz ders ve içeriklerden faydalanabilme şansını bulunmaktadır.