Eğitim 2016 TEOG sınav sonuçları açıklandı!

2016 TEOG sınav sonuçları açıklandı!

11.06.2016 - 10:13 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları 8 Haziran günü açıklandı. TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından lise eğitimi için tercih yapacaklar. TEOG sınav sonuçlarından sonra şimdi de öğrencileri tercih heyecanı saracak.

2016 TEOG sınav sonuçları açıklandı

Eski eğitim sistemine göre orta öğretim yani Lise eğitimi öğrenciler için büyük önem teşkil etmektedir. Çünkü lise hayatından sonraki yaşantımızda bizleri bekleyen üniversite hayatı yapacak olduğumuz mesleği belirlememiz için görmüş olduğumuz eğitimdir. Bu eğitim sevdiğimiz işi yapmak için daha fazla çalışmamızı gerektirmektedir. İşte bu iç içe geçmiş eğitim sistemlerinin başlangıcı ilk öğretim veya orta öğretim olarak bilinmektedir. Bu eğitim sistemleri birbirlerine bağlı olduğu için öğrencilerin her eğitim sisteminde başarılı olması gerekmektedir. Orta okul eğitim sisteminden lise eğitim sistemine geçerken öğrenciler elem usulüne göre çoktan seçmeli sınava girerler. Aynı şekilde lise eğitim sisteminden üniversite eğitim sistemine geçerken de eleme usulüne dayalı sınav sistemi kullanılmaktadır. Bu sınav sistemleri sayesinde öğrenciler gidecek oldukları eğitim kurumlarını almış oldukları puanlara göre seçerler. Orta orta öğretim kurumunun son sınıfı olan 8. Sınıftan lise hayatına geçiş için son yıllarda TEOG adı verilen sınav sistemi kullanılmaktadır. Bu TEOG sınavı diğer yıllarda yapılan sınav sistemlerinden biraz farklı işlemektedir. Mesela TEOG sisteminde her dersten farklı farklı sınav ile öğrencilerin seviyesini belirlemektedir. TEOG sınavının geçmiş yıllarda yapılan sınavlara göre bir çok farklı özellikleri vardır.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG sınavı Kasım ve Nisan ayları olmak üzere iki oturum üzerinden gerçekleşmektedir. Yani TEOG sınav 8. Sınıfın 1. Eğitim dönemi ve 2. Eğitim döneminde gerçekleşmektedir. Bu sayede öğrenciler daha az konudan sorumlu oldukları için sınava daha iyi hazırlanma şansları vardır. Bir başka özelliği ise TEOG sınavı okulda almış olduğunuz normal sınavlardan da etkilenmektedir. Yani okulda almış olduğunuz sınavlar da TEOG sınav notunuza ek olarak işlenmektedir. TEOG sınavı 6 farklı dersten toplam 120 soru ile yapılmaktadır. TEOG sınavının son oturumu geçtiğimiz Nisan ayında yapılmıştır. Bu sınavın ardından adayları TEOG sınav sonuçları heyecanı kaplamıştır. Çünkü TEOG sınav sonuçları ardından öğrenciler gidecek oldukları liseyi seçecekleri için içlerinde büyük bir heyecan barındırmaktadırlar. TEOG sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştır. TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar derin bir oh çekerek önlerindeki lise hayatını belirlemeye çalışmaktadır. TEOG sınav sonuçlarını öğrenmek ise çok basit bir hal almış durumdadır. İletişimin ve teknolojinin bel kemiği olan internet sistemi her türlü online platformu bünyesinde barındırmaktadır. Aynı şekilde internet üzerinden kullandığımız e Okul veli bilgilendirme sistemi TEOG sınav sonuçlarını öğrencilere sunmaktadır. Bu sistem sayesinde TEOG sınav sonuçlarını öğrenmek için vakit kaybı yaşanmamaktadır. TEOG sınav sonuçları için e Okula veli bilgilendirme sistemine okul numaranız ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yapabilirsiniz. Sizde hala TEOG sınav sonuçlarını öğrenmediniz ise e Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak TEOG sınav sonucunu öğrenebilirsiniz. Bu TEOG sınav sonucunuz ile gitmek istediğiniz lisenin öğrenci alım puanını kıyaslayarak eğitim görmek istediğiniz liseyi belirleyebilirsiniz.