Eğitim2Fa Nedir? 2 Faktörlü Kimlik Doğrulama Ne İşe Yarar?

2Fa Nedir? 2 Faktörlü Kimlik Doğrulama Ne İşe Yarar?

03.02.2022 - 13:57 | Son Güncellenme:

Günümüzde internet kullanıcılarının sayısının günden güne artması beraberinde de bazı sorunları getirmektedir. Bu sorunlarından en önemli olanlarından bir tanesi de çevrimiçi güvenliğidir. Çevrimiçi güvenliğinin ihlali sonucu kullanıcıların hesaplarının şifreleri çalınmakta ve haberleri dışında işlemler yapılabilmektedir. Firmalarda bu durumun önüne geçmek amacıyla 2FA(İki faktörlü kimlik doğrulama) adında bir sistem icat etmiştir. 2FA nedir? 2 faktörlü kimlik doğrulama ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

2Fa Nedir 2 Faktörlü Kimlik Doğrulama Ne İşe Yarar

 2FA, çevrimiçi bir hesaba erişmek isteyen kişinin gerçekten erişmek istediği hesabın sahibi olup olmadığını kontrol eden bir güvenlik sistemidir. Bu güvenlik sistemi sayesinde hesaplar güvenli bir şekilde korunabilmektedir.

Haberin Devamı

 2FA Nedir?

 İki faktörlü kimlik doğrulama 1984 yılında icat edilen ve patenti alınan bir güvenlik teknolojisidir. İki bileşenden oluşan bu teknoloji, kullanıcıların kimliğini belirlemeye ve doğrulamaya çalışır. Bu teknolojiyi oluşturan bileşenlerden ilki, kullanıcının sahip olduğu herhangi bir şey ikincisi ise bildiği bir şey olabilir. Kullanıcıların kimliğini doğrulamaya yarayan yönteme MFA(Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama) denir. 2FA MFA’ların alt grubu olarak nitelendirilebilir.

 2 Faktörlü Kimlik Doğrulama Ne İşe Yarar?

 İnsanlar hayatlarının büyük bir çoğunluğunu dizüstü bilgisayarın başında veya cep telefonları ile birlikte geçirirler. Bu zamanlarda da kendilerine ait olan kullanıcı hesapları ile işlemler yapmaktadırlar. Dijital hesaplarının başkaları tarafından ele geçirilmemesi için 2FA teknolojisi son derecede güvenli bir imkân sağlar. Böylece banka hesaplarımız, kişisel bilgilerimiz veya önemli olan diğer bilgiler güvende tutulur ve iznimiz olmadan paylaşılmaz.