Eğitim3D Ne Demek, Açılımı Nedir? 3 Boyutlu Görüntü Nasıl Olur?

3D Ne Demek, Açılımı Nedir? 3 Boyutlu Görüntü Nasıl Olur?

17.04.2022 - 03:42 | Son Güncellenme:

3D, sıklıkla anlamı araştırılan kısaltmalardan biridir. Özellikle de fotoğrafçılık ve resim alanında kullanılmasından dolayı araştırılan kısaltmalar arasındadır. Bu bakımdan 3D ne demek öğrenerek nasıl bir anlamı olduğunu da bilebilirsiniz. Sizin için 3D ne demek, açılımı nedir? 3 boyutlu görüntü nasıl olur ayrıntıları ile derledik.

3D Ne Demek, Açılımı Nedir 3 Boyutlu Görüntü Nasıl Olur


3D, 3 boyut anlamına gelen bir kelimedir. 3 boyutlu demek derinliği, yüksekliğin ve genişliğin olması anlamına gelir.

3D Ne Demek, Açılımı Nedir?

3D, özellikle resim ve fotoğraflar için sıkça kullanılmasından dolayı karşılaşılan bir kelimedir. Bu sebeple ne demek olduğu ve açılımı da merak edilir. 3D, Türkçe anlam olarak 3 boyutlu anlamına gelir ve bu anlamda kullanılır. 3 boyutlu demek ise derinliğin, genişliğin ve yüksekliğin olması demektir.

3D'nin ortaya çıkabilmesi için bir düzlemin, 3 boyutlu bir objenin ve aynı zamanda bir ışık kaynağının da olması gerekir. 3D, üçlü koordinat sistemi üzerinde kurulmaktadır. Bunlar da X, Y ve Z eksenleri olarak karşımıza çıkar.

3 Boyutlu Görüntü Nasıl Olur?

3 boyutlu görüntünü oluşması için aynı görüntünün farklı açılardan iki gözümüzde de aynı görme merkezlerine düşmesi gerekir. Bu noktalardan alınan görüntüler beynimize gönderildiği zaman beynimiz farklı noktalardan alınmış olan bu iki görüntüyü alır ve birleştirerek tek bir görüntü haline getirir. 3 boyutlu görüntü bir göz yanılsaması değil bir algı yanılsaması olarak karşımıza çıkar. Görüntüleri gözlerimiz olduğu gibi görür fakat beynimiz bu resimleri birleştirir.