Eğitim 6 bin öğrenci geleceği deneyimleyecek

6 bin öğrenci geleceği deneyimleyecek

16.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile KidZania arasında 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi çerçevesinde bir protokol imzalandı.

6 bin öğrenci geleceği deneyimleyecek

Mart-Ekim 2022 tarihlerini kapsayacak protokolle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek resmi dezavantajlı bölge okullarında öğrenim gören 4-14 yaş arasındaki 6 bin öğrenci, dünyanın ilk ‘çocuklar ülkesi’ KidZania’da teorik bilgilerini gerçekçi ve güvenli bir ortamda ücretsiz olarak deneyimleme fırsatı bulacak. Proje kapsamında çalışmaların tümü; yürürlükteki mevzuata uygun olarak, gönüllülük esasına göre, veli muvafakati dahilinde, ücretsiz, eğitim öğretim aksatılmadan, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Okul Müdürlüklerinin gözetim, denetim ve sorumluluğunda gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Çocuklara uygun boyutlarda tasarlanmış, gerçek bir şehir düzenlemesine sahip olan KidZania’da; hastane, itfaiye, tiyatro, arkeoloji müzesi, üretim fabrikaları, havacılık akademisi, diş sağlığı merkezi, banka, stadyum gibi çocukların deneyimleyebileceği 67 farklı aktivite alanı bulunuyor.