Eğitim Acl Nedir? Tıp Dilinde Acl Ne Anlama Gelir?

Acl Nedir? Tıp Dilinde Acl Ne Anlama Gelir?

21.03.2021 - 06:43 | Son Güncellenme:

ACL sözcüğü günlük hayatta sık karşılaşılan bir sözcük olup açılımı ve anlamı elbette merak uyandırmaktadır. ACL sözcüğüne televizyonlarda, dergilerde ve kitaplarda da rastlamak mümkündür. Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile birlikte ise değişik sosyal mecralarda ACL sözcüğüne denk gelmek olanaklıdır. İşte sizler için ACL konusunda ilgiyle okuyacağınız bilgileri derledik. ACL nedir? Tıp dilinde ACL ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Acl Nedir Tıp Dilinde Acl Ne Anlama Gelir


ACL tıp dünyasında yer alan Latince bir terim olan "Anterior Cruciate Ligament" sözcüklerinin baş harflerinden oluşmuş bir kısaltmadır.

ACL Nedir?

Antreior Cruciate Ligament ifadesi Latince olup Türkçe karşılığı ise dizdeki ön çapraz bağlar manasındadır.

Tıp Dilinde ACL Ne Anlama Gelir?

ACL, yani dizdeki ön çapraz bağ sert ve esnek olmayan liflerden meydana gelmektedir. Bu lifler diz içerisinde orta hatta arkadan öne ve dıştan içe doğru uzanmaktadır. Bu bağ yani ACL tibia kemiğinin öne ve içe dışa dönme hareketlerini sınırlamaktadır. Tıp dilinde "ACL Yaralamaları" daha doğrusu yırtılmaları genellikle ani yön değiştirmelerden, zıplama ya da koşma sırasında oluşabilmektedir. Futbol, tenis gibi sporlarda sporcu yaralanmaları olarak da görülmektedir.