Eğitim Ad Hoc Ne Demek? Latince Olan Ad Hoc İbaresinin Türkçe Anlamı Nedir?

Ad Hoc Ne Demek? Latince Olan Ad Hoc İbaresinin Türkçe Anlamı Nedir?

22.09.2021 - 02:21 | Son Güncellenme:

Latince ifadelerden bazıları evrensel dilde kullanılmakta olup, bazı durumlarda karşımıza çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda böyle ifadelerin bilinmesi elzem hale gelmektedir. Peki, Latincede geçen Ad Hoc ne anlama gelmektedir? Ad hoc ifadesi hangi durumların açıklaması olarak kullanılmaktadır? İşte, ad hoc teriminin Türkçe karşılığı ve kullanım alanlarını derledik.

Ad Hoc Ne Demek Latince Olan Ad Hoc İbaresinin Türkçe Anlamı Nedir

Ad hoc kök itibari ile Latince bir kelimedir Ancak özellikle internet ortamında ve bilimsel ifadelerin ortaya konmasında sürekli karşılaşıldığı için Türkçesi merak konusu olmaktadır.

Ad Hoc Ne Demek?

Ad hoc ifadesi ile bir soruna yönelik ortaya konacak geçici çözüm önerilerini anlatmak için karşılaşılan durumlarda karşılaşılır. Bazı durumlarda ise yetersiz kalan ve üstünkörü üretilen çözümlere vurgu yapmak için kullanılan bir ifadedir.

Latince Olan Ad Hoc İbaresinin Türkçe Anlamı Nedir?

Ad hoc ifadesinin Türkçe karşılığı niyete mahsus ve amaca özel demektir. Hukuk anlamında ve bilimsel konularda bu ifade ile karşılaşılır. Geçici olarak kurulan komisyonlar ve komiteler, ad hoc komiteleri olarak adlandırılmaktadır. Askeri literatürde de ad hoc ifadesi kullanılmaktadır. Bir tür varsayım kelimesi ve geçici karar anlamlarına gelir.