Eğitim Adale Eş Anlamlısı Nedir? Adale Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Adale Eş Anlamlısı Nedir? Adale Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

05.05.2021 - 04:55 | Son Güncellenme:

Kelimelerin eş anlamlı sözcükleri amaca uygun olarak farklı yerlerde kullanılır. Bu doğrultuda adale kelimesinin de aynı anlamı taşıyan bir karşılığı yer almaktadır. Peki adale eş anlamlısı nedir? Adale kelimesinin eş anlamı olan sözcükler üzerine merak edilen bilgiler.

Adale Eş Anlamlısı Nedir Adale Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Adale kelimesi günümüzde birçok farklı yerde amaca göre kullanılır. Günlük hayatta, yazı yazarken ya da bulmaca gibi durumlarda genelde öne çıkar. Aynı zamanda alternatif olarak ise eş anlamlı sözcüğü de kullanılır.

Adale Eş Anlamlısı Nedir?

Adale kelimesinin bir eş anlamlı karşılığı bulunmaktadır. Bu karşılık ise, ‘kas’ kelimesi olarak öne çıkıyor. Kemikle bir bütün olan ve vücudu zinde tutan, hareket imkanı sağlayan yapıdır. Vücudun birçok farklı noktasında adale bulunur. Eski dönemlerde adale daha fazla kullanılırken, günümüzde kas kelimesinin daha yaygın olduğunu dile getirmek gerekir.

Adale kelimesine karşılık olarak birçok değişik noktada amaca uygun kas kelimesi değerlendirilebilir. Aynı anlamı taşıması ile beraber, tek başına ya da cümle içerisinde kullanmak mümkün. Özellikle bulmaca konusunda en merak edilen kelimeler içerisinde yer alıyor.