Eğitim Adaylar heyecanla sonuçları bekliyor

Adaylar heyecanla sonuçları bekliyor

31.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üniversite adayları, tercih sonuçlarının bir an önce açıklanmasını istiyor. Kayıtlar 6-10 Eylül’de. O nedenle sonuçların 3 Eylül’e kadar açıklanması gerekiyor.

Adaylar heyecanla sonuçları bekliyor

 

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, üniversite adaylarının heyecanla beklediği tercih sonuçlarının bu hafta açıklanacağını söyledi ancak belli bir gün ve saat vermedi. YKS tercih sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül arasında kabul edilecek. O nedenle sonuçların en geç 3 Eylül’e kadar açıklanması gerekiyor.

Haberin Devamı

Ekim sonunu bulur

Sonuçların açıklanmasının ardından üniversiteler, boş kalan kontenjanları, ÖSYM’ye bildirecek. Sonrasında birinci ek yerleştirme başvuruları alınacak.

Geçen yılki tarihlerle paralel bir zaman aralığında takvim işleyecek olursa 20 Eylül’de birinci ek yerleştirme için tercihler alınabilir. 24 Eylül’de tercihler biterse sonuçlar, en erken 1 Ekim’de açıklanabilir. 4 Ekim’de de kayıtlar tamamlanırsa bu yıl ilk kez uygulanacak ikinci ek yerleştirme için 11 Ekim’de boş kontenjanlar açıklanarak aynı hafta tercihler alınabilir. Yerleştirme sonuçlarının en erken bir haftada açıklanması durumunda öğrencilerin kayıt yaptırıp üniversite sıralarına kavuşması ekim sonunu bulabilir.

Pandemi nedeniyle 1.5 yıldır uzaktan eğitim verilen üniversitelerde bu yıl eğitimler, yüz yüze yapılacak. Yurt başvuruları ve ev kiralama işlemleri için geç kalmak istemeyen adaylar, YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe kilitlendi. Sosyal medyada açtıkları #ÖSYMAÇIKLA etiketi altına binlerce yorum yazan adaylar, bekleyişlerinin sona ermesini istedi. Öne çıkan yorumlar şöyle:

Haberin Devamı

- E-kayıt için son 4 gün, üniversitenin açılması için son 13 gün ve sonuçlar açıklanmadı! Hatırlatayım istedim...

- Babam her ne zaman açıklanacağını sorduğunda, bugün, yarın, salı, çarşamba demekten bıktım. Tahminler de tutmuyor.

- Günlerdir beklemekten harap olduk, hadi ama açıklansın.

- Milyonların oylarını bir günde sayan ülke, öğrencileri günlerdir bekletiyor.

- Üniversiteye gideceğim diye iki doz aşı oldum, yan etkileri geçti ama tercihler hâlâ açıklanmadı.

- Hayatımda hiçbir zaman böyle beklemedim. Bir YKS açıklanırken bekledim bir de YKS tercih sonuçları açıklanacak diye.