Eğitim Adeta Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Adeta Doğru Yazılışı Nasıl?

Adeta Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Adeta Doğru Yazılışı Nasıl?

09.06.2021 - 03:40 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta en fazla karşılaşılan ve kullanılan sözcüklerden birisi de adeta kelimesidir. Sadece konuşma dilinde değil televizyonlarda, gazetelerde, dergilerde ve şimdi elbette sosyal mecralarda da "adeta" sözcüğünün ne kadar fazla kullanıldığı dikkat çekmektedir. Bu noktada sözcüğün doğru yazılıp yazılmadığı hakkında bazı tereddütler oluşmaktadır. İşte adeta nasıl yazılır, TDK' ya göre adeta sözcüğünün yazılışı ve konu hakkında detayları derledik.

Adeta Nasıl Yazılır Tdkya Göre Adeta Doğru Yazılışı Nasıl

Adeta nasıl yazılır, doğrusu nedir tüm ayrıntıları ile bu yazıda bulacaksınız.

Adeta Nasıl Yazılır?

Her gün sayısız kez kullanılan adeta sözcüğünün anlamı; sanki, hemen hemen şeklindedir. Bu kadar sık kullanılan sözcüğün yazımında ise duraksama yaşanabilmektedir. Çünkü "adeta" sözcüğü normalde ilk harf olan "a" harfinin üzerine uzatma işareti konularak yazılmalıdır. Çünkü "adet" kelimesindeki a, kısa okunan bir a harfiyken "adeta" sözcüğünün ilk harfi olan a harfi uzatılarak okunan bir a harfidir.

TDK' ya Göre Adeta Doğru Yazılışı Nasıl?

Türkçe dilinde çok fazla kullanılan sözcüklerden birisi olan adeta sözcüğünün nasıl yazıldığına TDK' ya göre bakmak gerekecektir. TDK' ya göre "adeta" sözcüğünün doğru yazılışı a harfinin üzerinde şapkası olacak şekildedir.