Eğitim Adli Bilimler Nedir? Adli Bilimler Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Adli Bilimler Nedir? Adli Bilimler Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

12.04.2022 - 01:07 | Son Güncellenme:

Adli Bilimler, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da yüksek öneme sahip konular arasındadır. Bu bakımdan Adli bilimler nedir öğrenebilir ve mezunlarının ne iş yaptığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Adli bilimler nedir? Adli Bilimler Bölümü mezunları ne iş yapar detaylarıyla derledik.

Adli Bilimler Nedir Adli Bilimler Bölümü Mezunları Ne İş Yapar

 Adli bilimler, bilim ve ceza üzerine geliştirilmiş olan incelemeleri konu edinen akademik bir disiplindir. Adli bilimler 4 senelik lisans bölümleri arasındadır.

Haberin Devamı

 Adli Bilimler Nedir?

 Adli bilimler, cezanın ve bilimin üzerinde gerçekleştirilmiş olan incelemeleri konu edinen akademik bir disiplindir. Suçların yeniden yapılandırılması, parmak izleri, DNA, kan ve fiziksel tüm kanıtların analiz edilmesi ve mahkemede nasıl kullanılacağı konu edinir. Verilerin toplanması ve test edilmesi de Adli bilimlerin konu alanı içindedir. Fizik, biyoloji ve kimya da dahil olmak üzere birçok bilimden faydalanan Adli bilimler geniş bir bilim yelpazesi kullanarak delillere ulaşmayı amaçlamaktadır. 

 Adli Bilimler Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

 Adli bilimler 4 yıllık lisans bölümünden mezun olanların bilimsel yöntemlerin geliştirilmesi ve uygulanması alanlarında iş imkanına sahip oldukları bilinmektedir. Bu kişilerin İçişleri bakanlığının İnterpol şube müdürlüklerinde, Narkotik şube müdürlüklerinde, Olay yeri inceleme ve kimlik tespit şube müdürlüklerinde, Araştırma geliştirme şube müdürlüklerinde, Merkez teşkilatı Kriminal polis laboratuvarlarında, Kriminal araştırma ve teknik incelemeler eğitim şube müdürlüklerinde ihtiyaç duyulan tüm alanlarda çalışma imkanına sahip olurlar.