Eğitim Ağartıcı Nedir, Ne İşe Yarar? Ağartıcı Maddeler Nelerdir?

Ağartıcı Nedir, Ne İşe Yarar? Ağartıcı Maddeler Nelerdir?

01.06.2022 - 15:30 | Son Güncellenme:

Çamaşır suyu olarak da bilinen ağartıcılar, temizlik amaçlı kullanılan bir tür üründür. Etkili bir ürün olmasının yanı sıra getirdiği sağlık sorunları ile birlikte bilinir. Lekeleri giderme noktasında etkili bir ürün olsa bile, içerdiği kimyasallar nedeniyle tehlike yaratır. Peki, ağartıcı nedir, ne işe yarar? Ağartıcı maddeler nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Ağartıcı Nedir, Ne İşe Yarar Ağartıcı Maddeler Nelerdir

 Ağartıcı halk arasında çamaşır suyu olarak ifade edilir. Sodyum hipoklorit ve benzeri gibi kimyasal yapıların bir araya gelmesi ile oluşur. Güçlü bir çözücü olması nedeniyle temizlik anlamında birçok farklı alanda kullanılır. Fakat içermiş olduğu kimyasal durumlardan dolayı insan sağlığını da ciddi oranda tehlikeye atar.

Haberin Devamı

 Ağartıcı Nedir?

 En çok kullanılan temizlik ürünlerinden biri ağartıcı olarak bilinir. Halk arasında ise çamaşır suyu şeklinde ifade edilir. Sodyum hipoklorit, kalsiyum hipoklorit ve hidrojen peroksit gibi kimyasalların bileşiminden meydana gelir. Bu kimyasallar içermiş olduğu bileşenler nedeniyle temizlik konusunda oldukça etkilidir. Fakat ağır kimyasallar içerdiği için kullanımı noktasında da dikkat edilmesi gerekir.

 Ağartıcı Ne İşe Yarar?

 Bu ürün genelde çamaşırları ağartmak amaçlı kullanılır. Halk arasındaki zorlu lekeleri çıkarmak için ele alınır. İçeriğinde yer alan aktif oksijen nedeniyle çamaşır üzerindeki lekeleri kolayca çıkarır. Hem renkli hem de beyaz çamaşırlarda kullanılan bir temizlik ürünüdür.

Haberin Devamı

 Ağartıcı Maddeler Nelerdir?

 Ağartıcı maddelerin büyük bir çoğunluğu oksidan içerir. Bunlar içerisinde sodyum, klor, hipoklorit ve peroksitler yer alır. Temizlik konusunda önemli bir etki olmasının yanı sıra, yanlış kullanımda birtakım sağlık sorunları yaratabilir.