Eğitim Ağız Ve Diş Sağlığı Bölümü Nedir? Mezunları Ne İş Yapar?

Ağız Ve Diş Sağlığı Bölümü Nedir? Mezunları Ne İş Yapar?

16.04.2021 - 15:03 | Son Güncellenme:

Meslek insanların hayatında en önemli seçimlerden bir tanesidir. Özellikle üniversite sınavlarında istenilen bölümler tercih edilmelidir. Son yıllarda ağız ve diş sağlığı bölümü çok merak ediliyor. Ağız Ve Diş Sağlığı Bölümü nedir? Mezunları ne iş yapar? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Ağız Ve Diş Sağlığı Bölümü Nedir Mezunları Ne İş Yapar

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü ön lisans bölümlerinden biridir. Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünden mezun olan kişiler diş hekimlerinin yanında çalışarak dolgu, diş teli gibi çalışmaları yapabilirler. 

Haberin Devamı

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Nedir? 

Ön lisans bölümü olan Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünde öğrencilere 2 yıllık eğitim verilmektedir. Bölümde okuyan öğrencilerin 120 AKTS haklarının doldurulması gerekir. Üniversitelerin mezuniyet koşulları yerine getirildikten sonra mezun olunabilir.

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünden mezun olan kişiler diş hekimlerinin yanında çalışarak dolgu ve diş teli yapabilirler. Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünden mezun olan kişilerin sektöre katkı vermeleri beklenir. Dört dönemlik bir eğitim alan Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü öğrencileri temel tıp bilimi ve anestezi dersleri görürler. Bölüm öğrencileri koruyucu diş hekimliği, sterilizasyon esasları ve yöntemleri ile ağız diş sağlığına giriş gibi dersler alırlar. 

Haberin Devamı

Mezunları Ne İş Yapar?

Üniversitelerin 2 yıllık ön lisans bölümünden mezun olan öğrenciler sağlık sektöründe çalışırlar. Üniversitelerin Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünden mezun olan kişiler diş hekimlerinin yanında çalışırlar. Diş hekimlerinin yanında çalışan mezunlar dolgu ve diş teli takma gibi ürünleri hazırlarlar.

 Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü mezunları için oldukça fazla iş olanakları bulunur. İki yıllık ön lisans bölümü olan Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü mezunları üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve devlet hastanelerinde çalışabilirler. Ayrıca bölüm mezunları eğitim ve araştırma hastaneleri ile özel muayenelerde diş hekimlerinin yanında çalışabilirler.