Eğitim Akabinde Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Akabinde Cümle İçinde Kullanımı...

Akabinde Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Akabinde Cümle İçinde Kullanımı...

19.06.2021 - 16:28 | Son Güncellenme:

Cümle içerisinde kullanılan ve destekleyici bir etki sağlayan akabinde kelimesi, günlük yaşamın yaygın sözcüklerinden biridir. Bu kelime ne anlama geldiği merak edilen ve araştırılan konular içerisinde yer alıyor. Peki, akabinde ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Akabinde kelimesine ait tüm detayları derledik.

Akabinde Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Akabinde Cümle İçinde Kullanımı...

 Bir belirteç olarak değerlendirilen akabinde kelimesi, günlük hayatın önemli sözcüklerinden biridir. Ayrıca zarf olarak kullanılması ile beraber, birçok farklı amaç altında cümlelerde destekleyici bir etki sağlar.

Haberin Devamı

 Akabinde TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Akabinde kelimesi Türk Dil Kurumu ile beraber farklı kelime grupları üzerinden karşılık buluyor.

 - Ardından

 - Arkasından

 - Hemen ardından

 - Hemen arkasından

 Yukarıda verilen kelime gruplarında olduğu gibi herhangi bir durum karşısında, o durumun hemen arkasından ya da ardından gerçekleşen bir durumu göstermektedir. Destekleyici bir ifade olarak öne çıktığı için, daha çok cümle içerisinde değerlendirilir ve kullanılır. Ayrıca farklı eserlerde ya da internet üzerinde karşılaşıldığı vakit, yukarıdaki anlamları ile cümleleri daha iyi anlamak mümkün.

 Akabinde Cümle İçinde Kullanımı

 Akabinde kelimesini cümle içerisinde kullanarak durumu daha iyi anlama şansı elde edilebilmektedir. Amaca ya da konuya bağlı olarak bu açıdan akabinde kelimesi birçok farklı cümlede değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

 ‘’Kulağı iki kesik tırnak kıskacına aldıktan sonra başı şiddet ve sağa sola sarsar, akabinde yanaklarda patlayan iki şimşek alevi gözlerden çıkar.’’ A. Rasim

 Yukarıda görüldüğü gibi ilk cümle yazıldıktan sonra, ilk cümlenin ardından gelen bir olay için akabinde kelimesi kullanılmaktadır.

 ‘’Yaşanan olayın akabinde hemen onunla beraber gittim.’’

 ‘’İlk soruyu tamamladıktan sonra akabinde bir diğer soruya geçtim.’’

 Görüldüğü üzere bu şekilde birçok farklı cümle ile beraber değişik konular üzerinden akabinde kelimesini ele almak mümkün. Daha çok destekleyici bir kelime olarak günlük yaşamda yaygın olarak değerlendiriliyor.