Eğitim Akciğer Sönmesi Nedir, Neden Olur? Akciğer Sönmesinin Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Akciğer Sönmesi Nedir, Neden Olur? Akciğer Sönmesinin Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

22.10.2021 - 17:04 | Son Güncellenme:

Akciğer sönmesi hastalığı günümüzde sıklıkla görülen hastalıklardan biridir. Özellikle sigara tüketiminin artması sebebiyle bu hastalık daha yaygın hale gelmiştir. Bu bakımdan Akciğer sönmesi nedir, neden olur gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Peki, Akciğer sönmesi nedir, neden olur? Akciğer sönmesinin tedavi yöntemleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Akciğer Sönmesi Nedir, Neden Olur Akciğer Sönmesinin Tedavi Yöntemleri Nelerdir

 Akciğer sönmesi, akciğer zarlarının arasına hava dolmasıyla meydana gelen bir hastalıktır. Bu hastalıkta erken teşhis oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

 Akciğer Sönmesi Nedir, Neden Olur?

 Akciğer sönmesi tıp dilinde Pnömotoraks olarak adlandırılan akciğer zarının yırtılması ve bu iki zar arasına hava kaçması nedeniyle akciğer dokusunun sönmesiyle karşılaşılan bir hastalıktır. Bu hastalıkta özellikle çok şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığı olmaktadır.

 Akciğer Sönmesinin Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

 Akciğer sönmesinde uygulanacak tedavi yöntemlerinde eğer kişide bu hastalık erken dönemde saptandı ise sadece oksijen tedavisi uygulanır.

 Bu hastalık kişide biraz daha ilerlemiş ise küçük bir iğne ile oradaki havanın boşaltılması tedavisi uygulanır.

 Hastalık kişide tamamen akciğer sönmesine neden olduğu durumda ise akciğer zarı arasında biriken havanın cerrahi müdahaleler ile boşaltılması gerekmektedir.