Eğitim Akdeniz Üniversitesi'ne kalite belgesi

Akdeniz Üniversitesi'ne kalite belgesi

31.03.2011 - 10:30 | Son Güncellenme:

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, kurumun küresel aktör olma yolunda önemli başarılara imza attığını belirterek, "Kendi alanımızda Avrupa’nın beşinci, dünyanın onuncu büyük kuruluşu olmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesine kalite belgesi

Akdeniz Üniversitesi idari birimlerinin ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belge yenilemesi ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ile belgelendirilmesi töreni, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda yapıldı.

Haberin Devamı

TSE Başkanı Şentürk, törende yaptığı konuşmada, Akdeniz Üniversitesinin kendisinden bekleneni en üst düzeyde karşılamayı amaçlayan eğitim politikasına sadakatle bağlı olmasıyla bu alanda Türkiye’nin ihtiyacı olan insan kaynaklarının yetişmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Şentürk, kalitenin tek başına yeterli olmadığını, kaliteyle yakalanan başarının örnek teşkil edebilmesi ve bundan sonraki uygulamalarda asgari o örnek düzeyinin korunabilmesi için standardizasyona ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kalite ve standardizasyonun birbirini tamamlayan iki kavram olduğuna değinen Şentürk, TSE’nin, ülkede bir yandan kalite bilincinin geliştirilmesi, öte yandan da standardizasyon alanında ihtiyaç duyulan faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için çalıştığını anlattı.

Haberin Devamı

TSE’nin kurulduğu tarihten bu yana kendi alanında bir çok önemli hizmete katkı verdiğini belirten Şentürk, şöyle konuştu: "Kurumumuz aynı zamanda küresel aktör olma yolunda da önemli başarılara imza atmıştır. Kendi alanımızda Avrupa’nın beşinci, dünyanın onuncu büyük kuruluşu olmanın onurunu yaşıyoruz. TSE gerçekten güçlü bir kurum. Bin 500 çalışanıyla uzun yıllardır ülkemizde faaliyet göstermektedir. Hedefimiz, bu sıralamalarda daha üste doğru yükselebilmek."

Türkiye’nin kendisine biçtiği bir vizyon olduğunu, ülkenin artık "söz dinleyen değil, söz söyleyen" hale geldiğini vurgulayan Şentürk, ülkenin küresel aktör vizyonuna ulaşabilmesinin tüm kurum ve kuruluşların da kendi alanlarında küresel aktör haline gelmesiyle mümkün olacağına değindi.

Kalitenin "şımarık çocuk gibi olduğunu", hep daha fazlasını istediğini anlatan Şentürk, Akdeniz Üniversitesi yetkililerinden kalite eğitim saatlerinin artırılmasını, çalışanların da fiilen işe katılmasını istedi.

-REKTÖR KURTCEPHE-

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, üniversitelerin, bilim yolculuğunun lokomotifleri olduğunu söyledi. Bilimi ve aklı kendine hedef edinen toplumların, uluslararası yarışta diğerlerine üstünlük sağladığına değinen Kurtcephe, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de Türk toplumuna miras olarak bilim ve aklı bıraktığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesinin millete hizmette rakiplerine karşı üstünlük sağlama iddiasıyla hizmet ettiğini anlatan Prof. Dr. Kurtcephe, "Üniversitemiz, büyük düşünmek ve her biriminde en üst seviyede kaliteyi hedefleyerek yürümek gerektiğinin bilinciyle hareket ediyor" diye konuştu.

TSE’nin Türkiye’nin algısını değiştirecek çalışmalar yaptığına da değinen Prof. Dr. Kurtcephe, bu çalışmaların Akdeniz Üniversitesine marka değer kazandırdığını söyledi.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Şentürk, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesinin yenilenmesine karar verilen Akdeniz Üniversitesi idari birimleri adına belge, bayrak ve şilti Rektör Prof Dr. Kurtcephe’ye verdi.

Akdeniz Üniversitesi içinde ilk kez akademik birim olarak ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi almaya hak kazanan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun Müdürü Prof. Dr. Akın Aksu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy da belge, bayrak ve şiltlerini Şentürk’ten aldı.

Haberin Devamı

Törende, kalite yönetim sistemi eğitimini tamamlayanlara da sertifikaları verildi.