Eğitim Akort Ücret Nedir? Akort Ücret Neye Göre Hesaplanır?

Akort Ücret Nedir? Akort Ücret Neye Göre Hesaplanır?

22.10.2021 - 17:06 | Son Güncellenme:

Hizmet karşılığına göre alınmakta olan bir takım ücretler bulunmaktadır. Bu ücretler hizmetin şekillerine göre farklılık arz etmektedir. Akort ücret terimi de bu terimler arasında bulunmaktadır. Peki, akort ücret ne demektir? Akort ücretin çeşitleri bulunuyor mu? Bu ücretin hesaplanmasında hangi kıstaslar göz önüne alınmaktadır? Hangi alanlarda bu ücret tipi kullanılmaktadır? İşte, akort ücret ve türleri hakkında bilgiler.

Akort Ücret Nedir Akort Ücret Neye Göre Hesaplanır

 İş hukuku arasında sayılmakta olan ücret tipleri arasında akort ücrette bulunmaktadır. Akort ücret yapılmakta olan işin sonucuna göre belirlenmekte olan ücret şeklidir. Çeşitleri ve alanına göre farklı hesaplamaları bulunur.

Haberin Devamı

 Akort Ücret Nedir?

 İşin bitiminde yapılan işe göre belirlenmekte olan ücrete akort ücret adı verilmektedir. Bu ücrete örnek olarak; maden işçilerinin çıkarttığı maden ağırlığına, dokuma işçilerinin dokuduğu tekstil ürünlerinin sayısına göre ücret almaları gösterilebilir.

 Akort Ücret Neye Göre Hesaplanır?

 Akort ücretin hesaplanması için parça sayısının, büyüklüğünün, uzunluğunun ya da ağırlığının birimlerine ihtiyaç duyulu. Bu birimlerin belirlenmesi ile akort ücret saptanır. İki çeşit akort ücret bulunmaktadır. Parça başına ücret ve zaman akordu bu çeşitlerdendir.