Eğitim Aksan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Aksan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

19.06.2021 - 02:18 | Son Güncellenme:

Türkçede birbirinden farklı anlama ve niteliğe sahip olan çeşitli ve çok sayıda kelime bulunur. Bu kelimelerin kökenleri birbirinden farklı olabilir. Türkçeye farklı dillerden çok sayıda kelime yerleşmiştir. Farklı dillerden yerleşmiş olan bu kelimeler de Türkçe dilinin zenginleşmesine katkıda bulunmuştur. Aksan kelimesinin Türk Dil Kurumu içerisindeki kapsamını ve ne anlama geldiğini sizin için derledik.

Aksan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Türkçede anlamı bilinmeyen sözcüklerin öğrenilmesi için Türk Dil Kurumu’nun sözlüğüne bakılır. Türk Dil Kurumu sözlüğünün içerisinde çok sayıda kelime ve bu kelimelerin anlamları bulunur. Sadece kelimelerin anlamları değil bununla birlikte bahsedilen kelimelerin yazılış biçimleri de yer alır.

Aksan Kelimesinin Türk Dil Kurumu Sözlüğündeki Anlamı Nedir?

Aksan sözcüğü günlük yaşamda sık olarak kullanılabilen kelimelerden bir tanesidir. Aksan kelimesi, Fransızca dilinden Türkçeye geçmiş olan bir kelime çeşididir. Bu sebepten dolayı akan kelimesinin kökeni Fransızca olarak kabul edilir. Aksan kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğündeki karşılıklarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

Haberin Devamı

Herhangi bir ülkenin insanlarına ya da bir çevreye özgü olan söyleyiş özelliği

Vurgu

Olarak anlamlarını açıklamak mümkündür.