Eğitim Aktif Dinleme Nedir, Nasıl Yapılır? Aktif Dinlemenin Özellikleri Nelerdir?

Aktif Dinleme Nedir, Nasıl Yapılır? Aktif Dinlemenin Özellikleri Nelerdir?

22.10.2021 - 17:11 | Son Güncellenme:

Dinlenme türleri arasında buluna aktif dinlenme kendi isminden de anlaşılacağı gibi bir faaliyeti yerine getirirken de bir yandan dinlenme eylemini yapmaya imkan vermek durumudur. Aktif dinlenme aşamasında kişi üzerine çalıştığı iş veya durumda kendini daha az yorma hedefi ile yavaşlama halinde bulunmaktadır. Aktif dinlenme nedir ve nasıl yapılır? Aktif dinlenmenin özellikleri nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Aktif Dinleme Nedir, Nasıl Yapılır Aktif Dinlemenin Özellikleri Nelerdir

 Aktif dinlenme birçok alanda faaliyet esnasında yapılan bir nevi vites düşürme işlemi olarak kabul edilmektedir. 

Haberin Devamı

 Aktif Dinlenme Nedir? Nasıl Yapılır? 

 Aktif dinlenme yoğun olarak yapılan bir işte daha uzun mesafe kat etmek veya daha etkin olabilmek için yapılan faaliyeti sonlandırmadan yapılan dinlenme faaliyeti olarak bilinmektedir. 

 Aktif dinlenme yapılırken işlevsel durum bırakılmayarak aktif olmaya devam edilir ve bir yandan da dinlenme sağlanır. Örneğin konuşmacı konuşurken seyircilere soru sorması konuşmacı tarafından yapılan bir aktif dinlenme yöntemi olmaktadır. 

 Aktif Dinlenmenin Özellikleri Nelerdir? 

 Aktif dinlenme bir işte uzun süre aynı etkide faaliyet göstermeyi sağlamak için yapılmaktadır. Örneğin bir koşu esnasında aktif dinlenme koşuyu bırakmadan daha yavaş adımlarla yürümek olarak kabul edilmektedir. 

Haberin Devamı

 Aktif dinlenmede yoğunlaşan işe ara vermek gerekmeden dinlenme sağlanır.