Eğitim Akümülatör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Akümülatör Nasıl Çalışır, Görevleri Nelerdir?

Akümülatör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Akümülatör Nasıl Çalışır, Görevleri Nelerdir?

06.01.2022 - 04:18 | Son Güncellenme:

İnsanlar genellikle ilk defa duydukları kelimeleri araştırma ihtiyacı hisseder. Bu nedenle de ilk defa duyulan ya da anlamı bilinmeyen kelimelerin anlamları TDK sözlüğünde sıkça araştırılıyor. TDK'da en sık aranan sözcükler arasında ise, akümülatör kelimesi yer alıyor. Akümülatör ne demek, TDK sözlük anlamı nedir sizler için derledik.

Akümülatör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Akümülatör Nasıl Çalışır, Görevleri Nelerdir


Akümülatör kelimesi, günlük hayatta insanların sıkça kullandığı kelimeler arasında yer alıyor. Uzun yıllar boyunca dilimizde yer alan ve kullanılan akümülatör kelimesi, hem günlük hayatta hem de sosyal medyada insanların sıkça karşılaştığı sözcükler arasında yer alıyor.

Akümülatör Ne Demek?

Akümülatör kelimesi, dilimizde çok sık kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Fransızca kökenli olan bu kelime elektrik enerjisini kimyasal enerji şeklinde depolayan, istenildiği zaman bunu elektrik enerjisi olarak dışarı veren cihaz, akü, akımtoplar anlamına gelir.

Akümülatör TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Akümülatör kelimesi, dilimizde çok sık kullanılan kelimeler arasında yer alır. Akümülatör kelimesi ise, Fransızca kökenlidir. TDK'ya göre akümülatör kelimesi ise şu anlama gelir,

Haberin Devamı

Elektrik enerjisini kimyasal enerji şeklinde depolayan, istenildiği zaman bunu elektrik enerjisi olarak dışarı veren cihaz, akü, akımtoplar

Akümülatör Nasıl Çalışır?

Akünün en önemli görevi öncelikle ilk anda çalışabilmesi için marş motoruna elektrik akımı iletmek ve araç motoru çalışmadığı durumlarda ise kullanılacak alıcılara akım göndermektir. Aynı zamanda motor çalışırken elektrik sisteminde amperaj ve voltaj dengelemesi yapmak ve bu sayede yüksek devirlerde alternatörün üreteceği voltaj ve bazen de çok fazla yükselebileceği için alıcıların zarar görmesini engeller. Bu durumda ise, akü alternatörün ortaya çıkardığı akımın bir kısmını üzerine alarak aşırı yüklü olan voltajın daha da yükselmesini önler. Benzinli motorlarda tercih edilen 12 V’luk akü, birbirine seri olarak bağlanmış olan altı adet 2 voltluk hücreden meydana gelir.