Eğitim Akut Koroner Sendrom Nedir, Neden Olur? Akut Koroner Sendrom Tedavisi Nasıl Yapılır?

Akut Koroner Sendrom Nedir, Neden Olur? Akut Koroner Sendrom Tedavisi Nasıl Yapılır?

13.09.2021 - 15:39 | Son Güncellenme:

Ciddi bir rahatsızlık olması ile beraber akut koroner sendrom konusunda pek çok kişi bilgi almaya çalışıyor. Peki akut koroner sendrom nedir, neden olur? Akut koroner sendrom tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Akut Koroner Sendrom Nedir, Neden Olur Akut Koroner Sendrom Tedavisi Nasıl Yapılır

Kalple ilgili bir rahatsızlık olarak akut koroner sendrom öne çıkmaktadır. Aynı zamanda bu rahatsızlığın belli başlı tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Akut Koroner Sendrom Nedir, Neden Olur?

Kalbe giden kan akışının aniden tıkanması sonucunda meydana gelmiş olan koşullar için akut koroner sendrom terimi kullanılır. Özellikle birçok farkı nedeni bulunmaktadır.

- Yüksek kan basıncı
--Yüksek kolesterol
- Obezite
- Sigara kullanımı
- Diyabet
- Ailede yer alan kalp rahatsızlığı ya da kalp krizi öyküsü
- İleri yaş

Genel olarak bu ve benzeri nedenlerden dolayı kalbin kanı kaşığı üzerinde ortaya çıkan tıkanma meydana gelmektedir. Ciddi bir rahatsızlık olması ile beraber soruna bağlı olarak mutlaka tedavi yöntemleri ele alınmalıdır.

Akut Koroner Sendrom Tedavisi Nasıl Yapılır?

Akut koroner sendrom tedavisi için aşamalı olarak belli başlı tedavi yöntemleri ele alınmaktadır. Öncelikle hafif durumlarda bazı ilaçlar uzman doktor kontrolü altında değerlendirilir. Aynı zamanda takviye olarak ağrı kesici kullanılmaktadır. Diğer yandan lezyonun stabilize ve pasifize edilmesi için cerrahi müdahale söz konusu olabilmektedir. Özellikle son çare olarak cerrahi bir yöntem üzerinden uzman doktor kontrolü altında duruma göre tedavi sağlanır.