Eğitim Alan Adı Nedir, Ne İşe Yarar? Domain Nasıl Seçilir?

Alan Adı Nedir, Ne İşe Yarar? Domain Nasıl Seçilir?

07.09.2022 - 15:39 | Son Güncellenme:

Alan adı bir diğer ismiyle Domain demektir. İlgili web sitesinin internetteki ismidir. Bu duruma ilgili web sitesinin internetteki adresidir de diyebiliriz. İnternet kullanıcısın web sitesine ulaşabilmesi için alan adına ihtiyacı vardır. Aksi halde sadece IP adresi sayesinde web sitesine ulaşabilir. Kullanıcının web sitesini tanıması alan adı sayesindedir. İşte yazıda alan adı nedir, ne işe yarar, domain yani alan nasıl seçilir hakkında merak edilenler.

Alan Adı Nedir, Ne İşe Yarar Domain Nasıl Seçilir

İnterneti aktif kullanan her birey alan adı tanımını bilmektedir. Hatta bir web sitesi sahibi olanlar domain konusuyla ilgili daha fazla detaya sahiptir. Çünkü web sitelerinin adreslerini seçerken kullanıcılarını da göz önünde bulundurarak hareket etmişlerdir. Alan adı seçimi web sitesi sahibi için çeşitli avantajlara sahiptir.

Alan Adı Nedir?

Bir web sitesinin fiziksel ismine yani internetteki adına alan adı denmektedir. Aklan adı ve domain terimleri aynıdır. Bir web adresinin olması demek domaini de olması demektir. Hatta bu bahsedilen alan adı o web sitesine özeldir. İlgili domaine ulaşım ancak domainin sahibi tarafından olabilir.

Alan Adı Ne İşe Yarar?

Kaliteli bir alan adı seçmek ilgili web sitesinin performansını etkileyebilir. Alan adı bu sebepten dolayı oldukça önemlidir. Alan adı kullanıcının web sitesini ziyaret etmesini, tanımasını ve ilgili web siteyi bulmasını sağlar. Kullanıcı web sitesini bulabilirse ancak ilgili web sitenin arama kriterlerinde ilk sırada olmasını sağlayabilir.

Domain Nasıl Seçilir?

Alan adı yani domain aşağıdaki özelliklere dikkat edilerek seçilir;

Haberin Devamı

Alan adının yazımı kolay olmalıdır.

Kısa olmalıdır.

Anahtar kelimeleri içermelidir.

Çevre hedef alınmalıdır.

Sayı ve tire işaretleri yer almamalıdır.

Akılda kalmalıdır.

Bu konuda araştırma yapılmalıdır.

Uygun bir alan adı uzantısı seçilmelidir.

Alan adı seçiminde hız faktörü önemlidir.

Alan adı web sitesinin markasını geliştirici ve koruyucu nitelikte olmalıdır.