Eğitim Alçak Gönüllülük Nedir? Alçak Gönüllülük Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Alçak Gönüllülük Nedir? Alçak Gönüllülük Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

17.03.2021 - 05:44 | Son Güncellenme:

En önemli değerler arasında alçak gönüllülük gelir. Tabii bunun tam olarak ne anlama geldiği konusunda da pek çok kişi bilgi almaya çalışıyor. Peki Alçak gönüllülük nedir? Alçak gönüllülük TDK sözlük anlamı nedir? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Alçak Gönüllülük Nedir Alçak Gönüllülük Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Alçak gönüllülük saygı kazanma takdir görmek için büyük bir öneme sahiptir. Alçak gönüllü insanlar aynı zamanda daha fazla insan ve değer kazanır. O yüzden alçak gönüllülük ne anlama geliyor merak edilen konulardan biridir.

Alçak Gönüllülük Nedir?

Kendi değerini olduğundan aşağı gösteren, mütevazi ve başkalarını küçük görmeyen insanlara alçak gönüllü denir. Özellikle yaptığı herhangi bir iş ya da karakteri açısından kendini övmeyen insanlardır.

Alçak Gönüllülük TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında yine aynı anlam ile karşılaşmak mümkün. Mütevazi olan, başkalarını küçük görmeyen ve kendini değerinin aşağısında gösteren insanlardır. Bu insanlar böyle bir etkiyi kendini beğenmişlik göstermemek için gerçekleştirir. Aynı zamanda olgun ve kendine güvenen, özgüvenli insanlar olarak da ifade etmek mümkün. Başkalarına hava atmayan ve bu konuda daha kibar ve nazik olan kişilerdir.