Eğitim ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

02.12.2015 - 22:25 | Son Güncellenme:

ALES sınavı 22 Kasım Pazar günü yapıldı. Yapılan bu sınavın sonuçları hala açıklanmadı ancak 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Konunun detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Geçtiğimiz günlerce ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2015 güz dönemi ALES ile yılın son sınavı gerçekleştirildi. 22 Kasım pazar günü ülke genelinde ve yurtdışındaki çeşitli sınav merkezlerinde adayların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Başvuruların 1-14 ekim tarihleri arasında gerçekleştirildiği ALES sınav soruları açıklaması ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. Sınava katılan adayların kısa bir süre içerisinde sınavda çözdükleri sorular üzerinden ALES puan hesaplamalarını yapabilmelerini sağlayan ALES sınav soruları ÖSYM’nin dijital platform üzerinde yer alan sonuç ve soru açıklama web sayfasından indirilebiliyor. 81 il merkezi ile Bişkek’te gerçekleştirilen 2015 güz dönemi ALES saat 9.30’da başlayarak, 150 dakika sürdü.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ALES SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2015 sonbahar dönemi 22 Kasım 2015 sözel sayısal ALES sınav soruları internet üzerinde ÖSYM sonuç ve soru açıklama web portalı üzerinden indirilebiliyor. ALES sayısal 1 ve sayısal 2 olmak üzere iki farklı 40’ar sorudan oluşan sayısal testi, sözel bölümünde ise sözel 1 ve sözel 2 olmak üzere iki farklı 40’ar sorudan oluşan sayısal testi ile gerçekleştirildi. Günümüzün modern teknolojisi sayesinde internet üzerinden kolay bir şekilde ALES sınav soruları incelenebiliyorken, sınav başvurularında da internet hız ve kolaylıklarından yararlanılabiliyor. Eskiden ALES başvuruları için adayların gerekli evrak ve belgeleri toplamaları ve uzun kuyrukların bulunduğu ÖSYM başvuru noktalarında saatler harcamak zorunda kalmasına yol açıyordu. Ancak günümüz modern teknolojisini uzun süredir hizmetlerinde aktif biçimde kullanan ÖSYM’nin internet üzerinde yer alan Aday İşlemleri Sistemi ile birlikte adaylar sadece internete erişim sağlayarak ALES başvuru gibi tüm sınavlara başvurularını internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu durum hem sınav başvurularını daha kolay şekilde yapabilme imkanı sunuyor hem de hızlı bir şekilde başvuruların tamamlanabilmesini sağladığından zaman tasarrufu sağlıyor. Ayrıca günün her saatinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sınav başvurularını gerçekleştirebilmek, mesai saati sonu gibi durumlarla karşı karşıya kalınmasının önüne geçiliyor.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından 22 Kasım pazar günü düzenlenen güz dönemi 2015 ALES sınav sonuçları en genç 2 hafta içerisinde açıklanması tahmin edilirken, 2015 ALES sınav soruları ÖSYM’nin sonuç ve soru açıklama sayfasından kolay bir şekilde alınabiliyor. Özellikle de 22 Kasım pazar günü sınava katılan adayların sınavın hemen ardından internet üzerinde ve sosyal platformda en sık aradıkları konuların başında 2015 Güz ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak konusu geliyor. Adaylar ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile 2015 ALES sınav sonuçları sayfasına erişim sağlayabiliyor. ALES sınav soruları telif hakkı ÖSYM’de bulunurken sorular, Temel Soru Kitapçığı diziliminde veriliyor. Bu nedenle ÖSYM’nin yazılı ve resmi izni olmadan ALES sınav soruları çoğaltılamıyor ve çeşitli alanlarda kullanılamıyor. Bu yüzden de ALES adayları internet üzerinden indirebildikleri ALES sınav soruları ile sadece ALES puan açıklamalarını, ALES sınav sonuçları açıklanana kadar tahmini bir şekilde hesaplamaya çalışıyor.