Eğitim Alık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Alık Kime Denir?

Alık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Alık Kime Denir?

20.06.2021 - 01:10 | Son Güncellenme:

İnsanlar gerek düşünüş gerek yaşayış bakımından birbirinden farklı olmaktadırlar. İnsanlar arasında birtakım şeyleri tam olarak yapamayan ya da yapacak yeterliliğe sahip olamayan kimseler bulunmaktadır. Bu kimselerin davranışları toplum içinde farklı isimlerle anılmaktadır. Alık kelimesi de bu davranışlardan biri olarak değerlendirilmektedir. Peki, alık kelimesi ne anlama gelir? TDK sözlük anlamı nasıl açıklanmıştır? Alık diye kimlere denmektedir? İşte, alık kelimesi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli bilgiler.

Alık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Alık Kime Denir

Alık kelimesi, kökeni Türkçe olan bir kelime olarak ifade edilmektedir. Halk arasında aklını yeterince kullanamayan insanları anlatmak için kullanılmaktadır.

Alık Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Alık kelimesi anlam olarak; zihinsel bakımdan eksikliği bulunan, doğru düzgün düşünemeyen düzensiz ve unutkan olan insanları belirtmek için kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre alık kelimesi, sersemlik yapan ve budalaca davranışları olan kimse şeklinde açıklanmaktadır.

Alık Kime Denir?

Alık olarak adlandırılan kimseler, herhangi bir olay veya durumla karşılaştığında nasıl davranacağını bilemeyen şaşkınca etrafına bakan ve ne yapacağı hakkında hiçbir fikre sahip olmayan insanlar olarak değerlendirilmektedir.