Eğitim Allık Nasıl Sürülür? Doğru Allık Nasıl Kullanılır?

Allık Nasıl Sürülür? Doğru Allık Nasıl Kullanılır?

15.04.2021 - 15:59 | Son Güncellenme:

Makyaj yaparken herkes sağlıklı, parlak, genç ve taze bir görünüm elde etmek ister. Bu nedenle cildimizin daha parlak ve sağlıklı, dudaklarımızın da daha renkli görünmesini arzu ederiz. Ama insanı en sağlıklı gösteren şey renkli ve kızarmış yanaklardır. Allık kadınların daha sağlıklı görünmesi için olmazsa olmaz makyaj malzemeleri arasında yer alır. Allık nasıl sürülür? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Allık Nasıl Sürülür Doğru Allık Nasıl Kullanılır

Eskiden kadınlar, yanaklarının daha kızarık ve canlı bir görünüme sahip olması için yanaklarını tokatlıyormuş. Günümüzde ise, yüze daha canlı ve genç bir görünüm kazandırmak gerekli olan bu kızarık görünüm allıklarla elde ediliyor.

Allık Nasıl Sürülür?

Kızarmış yanaklar, sağlıklı bir bireyin en önemli göstergesidir. Kızarık yanaklar, yüze daha genç, sağlıklı ve mutlu bir görünüm katar. Bu nedenle allık, kadınların en sık kullandığı makyaj malzemeleri arasında yer alıyor. Bir defa allık kullanmaya başladığınız zaman bu bir daha alışkanlık haline gelebilir. Kadınlar daha çok pembe, şeftali, toprak ve gül kurusu rengi ve tonlarında allık sürmeyi tercih ediyor.

Doğru Allık Nasıl Kullanılır?

Allık uygularken allığı yüzünüzün hangi bölgesine sürdüğünüze çok dikkat etmeniz gerekir. Bu nedenle allığı yüzünüze uygulamadan önce aynada kendinize gülümsemeli ve tam elmacık kemiklerinizin çıktığı bölgeye allık uygulamaya başlamanız gerekir. Allığı, ister fırça ile isterseniz de sünger allığı ile dağıtabilirsiniz. Allık, mutlaka elmacık kemiklerinin üzerinden yukarı ve şakaklara doğru sürmeniz gerekir. Bu allık sürme yöntemi, yüzünüze daha hoş bir görünüm katar ve yüzünüzü de yukarı taşımaya yardımcı olur.

Yüzünüz ile uyumlu bir görünüm ortaya çıkartmak için fırçanızda kalan allığı hafifçe bir şekilde alnınıza, burun kemerinize ve çenenize de hafif bir şekilde değdirmeniz gerekir. Allığı iyice karıştırdığınızdan ve dağıttığınızdan emin olmanız yüzünüzde eşit allık dağıtımı yapabilmeniz için çok önemlidir. Çünkü allığı çok karıştırmanız ve yoğun bir şekilde sürmeniz halinde allığın yarattığı keskin hatlar, size çekici bir görünüm katmak yerine bir palyaço gibi görünmenize neden olabilir.

Bu nedenle sıkılmadan fırçanızla ya da süngerinizle karıştırmanız gerekir. Yanaklarınıza az ürün uygulayarak başlamalı ve istediğiniz görünüme ulaşıncaya kadar allık sürme işlemine devam etmelisiniz.