Eğitim Amfibi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Amfibi Neye Denir?

Amfibi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Amfibi Neye Denir?

19.06.2021 - 23:08 | Son Güncellenme:

Dilimizde çok sayıda kelime mevcuttur. Bunun en önemli sebebi ise Türkçenin oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip olan bir dil olmasından kaynaklanmasıdır. Amfibi kelimesi de Türkçeye zenginlik katan kelimelerden bir tanesidir. Amfi kelimesinin ne anlama geldiğini ve hangi kökene sahip olduğunu sizler için derledik

Amfibi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Amfibi Neye Denir

Eski Türkçede kurbağa manasındaki bağa kelimesi hem de karada hem suda yaşadığı görülmekte olan kurbağa, tosbağa, otlubağa kaplumbağa ve benzeri hayvan isimlerinden ortaya çıkarak günümüze kadar gelmiştir.

Türk Dil Kurumu Sözlüğüne Göre Amfibi Kelimesinin Anlamı Nedir?

Amfibi kelimesi, Fransızca dilinden Türkçeye geçmiş bulunan bir kelimedir. Bundan dolayı amfibi kelimesinin kökeni Fransızcadır. Amfibi kelimesine Türk Dil Kurumu'nun mevcut olan sözlüğünün içinde rastlamak mümkündür. Türk Dil Kurumu'na bakıldığında amfibi kelimesi şu anlamlara gelmektedir:
TDK’ye göre amfibi kelimesi ise şu anlama gelmektedir:

Haberin Devamı

İki yaşamlılar

Yüzergezer

Şeklinde anlamlarını sıralamak mümkündür.

Amfibi Neye Denir?

İki yaşamlılar veya amfibiler, yumurtaya sahip olmayan, Gymnophiona takımının dışında kalan diğer dört üyeli olan, değişken sıcaklı yapıdaki, derisinin çıplak olduğu ve nemli bir yapıya alan, göğüs kemiği hiçbir surette kaburgalar ile bağlanmamış ve pek çoğunun ses çıkarabildiği omurgalı olan bir hayvan sınıfına denir.