Eğitim Amg Ne Demek? Amg'nin Açılımı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir?

Amg Ne Demek? Amg'nin Açılımı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir?

26.03.2021 - 12:59 | Son Güncellenme:

Etrafınızda arabaların üzerinde AMG yazısını görmeniz mümkündür. AMG’yi bilmeniz oldukça normalken AMG’nin ne anlama geldiğini merak etmiş olabilirsiniz. Arabalar da gördüğünüz AMG yazısı neyi simgelemektedir? AMG özellikleri nelerdir? AMG kısaltmasının açılımı ne anlama gelmektedir? AMG nedir ve ne için kullanılmaktadır sizler için derledik.

Amg Ne Demek Amgnin Açılımı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir

 AMG Mercedes Benz’in yan kuruluşlarından bir tanesidir. 

Haberin Devamı

 AMG Ne Demek?

 AMG kendi başına ilk işe başladığın bir modifiye şirketiydi. Şirket araçları modifiye ederek daha güçlü olmalarını sağlamaktaydı. AMG araba motorundan arabanın dışına kadar birçok parçayı değiştirebilen bir şirketti. Daha sonrasın şirket Mercedes ile birleşerek Mercedes AMG olarak bilinmeye başlamıştır. Mercedes AMG araçlar yüksek beygir gücüne ve yüksek donanımlara sahip araçlardır. Mercedes AMG denilince insanın aklına sportif araçlar gelmektedir. 

 AMG Açılımı Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

 AMG ismi Aufrecht, Melcher ve Grossaspach kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmiştir. Firmanın özellikleri fabrika çıkışlı araçların modifiyesini yaparak araçların daha güçlü ve daha şık durmasını sağlayan bir şirkettir. Arabanın birçok yerinde modifikasyon yapan AMG şirketi 2005 yılından itibaren Mercedes AMG olarak bilinmektedir.