Eğitim Ana Bellek Nedir, Ne İşe Yarar? Ana Bellek (Ram) Nasıl Çalışır?

Ana Bellek Nedir, Ne İşe Yarar? Ana Bellek (Ram) Nasıl Çalışır?

23.10.2021 - 15:02 | Son Güncellenme:

Ana bellek bilgisayar denildiği zaman en fazla karşılaşılan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Ana bellek kelimesini duyduğunuz zaman ne anlama geldiğiyle ilgili olarak siz de bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Ana bellek nedir, ne işe yarar? Ana bellek (RAM) nasıl çalışır? Ana bellek kavramının ne anlama geldiğiyle ilgili detayları derledik.

Ana Bellek Nedir, Ne İşe Yarar Ana Bellek (Ram) Nasıl Çalışır

 Ana bellek, aynı zamanda random access memory olarak da bilinmektedir. Ana bellek bilgisayar parçalarının içerisinde mutlaka bulunması gereken parçalardan birisi olarak ifade edilebilir.

Haberin Devamı

 Ana Bellek Nedir, Ne İşe Yarar?

 Ana bellek, rast gele erişimli hafıza olarak bilinmektedir. Programların ve verilerin geçici olarak saklanması ana bellek sayesinde mümkün olmaktadır. Bilgisayarın ana belleği üzerinde verilerin depolanmasına yaramaktadır.

 Ana Bellek (RAM) 

 Ana bellek olarak bilinmekte olan RAM, programların ve verilerin geçici olarak saklanması için kullanılmakta olan bir parça olarak ifade edilebilir. RAM bilgisayarda bulunan Ana bellek olarak bilinmektedir. Bilgisayarın ana hafızası olan RAM oldukça önemli olan bir parça olarak ifade edilebilir. Ram bellek çeşitleri ise farklılık gösterebilmektedir.