Eğitim Ancak İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Ancak Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Ancak İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Ancak Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

07.03.2022 - 16:41 | Son Güncellenme:

Herhangi bir konuyu daha açıklayıcı hale getirebilmek için ‘ancak’ kelimesi kullanılır. Aynı zamanda bir durumun tersini ifade etmek için de yine bu sözcük değerlendirilir. Peki, ancak ile ilgili cümleler nelerdir? İçinde ancak kelimesi geçen örnek cümleleri derledik.

Ancak İle İlgili Cümleler Nelerdir İçinde Ancak Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Özellikle cümle içerisinde başka bir açıklayıcı etki yaratmak için ‘ancak’ kelimesi ön plana çıkar. Bir edat olması ile beraber bağlayıcı bir etki ile bağlaç yapısı da oluşturur. Bu doğrultuda günlük yaşamda birçok farklı cümle içerisinde kullanıldığını ifade etmek mümkündür. Aynı zamanda cümlenin başında veya ortası ile beraber farklı noktalarında değerlendirilir.

Haberin Devamı

Ancak ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Değişik nedenlerden dolayı ‘ancak’ kelimesi ile ilgili birçok farklı cümle kurulur. Özellikle bir konuyu daha iyi açıklamak amaçlı önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Aynı zamanda herhangi bir konunun içinde farklı bir yön var ise, bu yönü anlatmak adına da yine bu kelime ile başlanır. Günlük yaşamın önemli kelimeleri arasında yer alması ile beraber, birçok değişik cümle üzerinden kullanım imkanı tanıyor.

İçinde Ancak Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Amaca uygun olarak bu kelime ile beraber değerlendirilecek farklı cümleler olduğunu ifade etmek gerekir. Özellikle cümlenin herhangi bir yerinde kullanılması ile beraber farklı amaçları etkin bir şekilde ortaya çıkarır.

Haberin Devamı

‘’Bugün oraya gittim ancak onunla hiç görüşmedim.’’

‘’Hayati tehlikesi yok ancak bir süre daha hastanede kalması gerekir.’’

‘’O parayı sana vereceğim ancak bir şartım var.’’

‘’Ancak beni de götürürsen arabayı sana veririm.’’

Bu şekilde görüldüğü gibi birçok değişik cümle içerisinde ancak kelimesini kullanmak mümkündür. Özellikle bir durumun şartlarını, daha açıklayıcı kısmını ve benzeri durumları anlatmak adına bu kelime cümle içerisinde önemli bir yere sahiptir.