Eğitim Angut Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Angut Kuşunun Hikayesi...

Angut Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Angut Kuşunun Hikayesi...

31.05.2021 - 16:18 | Son Güncellenme:

Angut kelimesi sosyal yaşantı sürecinde çok fazla kullanılan ve çok fazla işitilen bir kelime çeşididir. Angut, günümüzde argo bir kelime olarak düşünülse de bu kelimenin anlamı çok daha farklıdır. Angut sözcüğü aslında bir kuş çeşidini ifade eder ve bu kuşun çok farklı özellikleri bulunur. Angut kelimesinin anlamını sizler için derledik.

Angut Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Angut Kuşunun Hikayesi...

Angut kuşları dünya üzerindeki en sadık canlı türü olarak bilinir. Bu sebepten dolayı hem angut kelimesi hem de angut kuşu her açıdan büyük bir öneme sahiptir.

Angut Sözcüğü Türk Dil Kurumu’na Göre Hangi Anlama Gelmektedir?

Angut kelimesi, Türkçede çok fazla kullanılan bir kelime türüdür. Angut kelimesi eski Türkçe olan āŋıt kelimesinden evirilmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre angut kelimesinin manası şu biçimdedir:

Haberin Devamı

Ördekgillerden olan, tüyleri kiremit rengine sahip, evcilleştirilebilme niteliği taşıyan bir yaban kuşudur. (Casarca ferruginea)

Kaba saba, ahmak

Angut Kuşunun Hikayesi Nedir?

Angut kuşu hikâyesi, angut kuşlarının eşlerine ölecek kadar bağlı olduğunu anlatan bir hikâyedir. Angut kuşları, eşi öldüğü andan itibaren yaşamı boyunca yas tutarlar. Hatta bu kuşlar ölen eşlerinin yanına yırtıcı nitelikte bir hayvan veya insan gelse bile, gözlerini eşlerinin ölü bedeni üzerinden bir dakika bile ayırmadan kendileri de ölene kadar bu şekilde başucunda eşlerini beklerler.