Eğitim Anormal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Anormal Olmak Nedir?

Anormal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Anormal Olmak Nedir?

19.09.2021 - 02:36 | Son Güncellenme:

Türkçede çok fazla kelime vardır. Bu kelimelerin hepsinin anlamlarının en iyi şekilde bilinmesi mümkün değildir. İnsanlar genellikle anlamını bilmedikleri kelimeler ile ilgili araştırmalar yapmaktadır. Anormal ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Anormal olmak nedir tüm detayları ile derledik.

Anormal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Anormal Olmak Nedir


Anormal kelimesi günlük yaşamda duyabileceğimiz kelimelerden biridir. Pek çok kişi bu kelimenin anlamını bilse de anlamını bilmeyenler internetten ya da yazılı kaynaklardan bu kelime ile ilgili araştırmalar yapabilirler.

Anormal Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Anormal kelimesi çeşitli kaynaklarda karşımıza çıkan kelimelerden bir tanesidir. Bu nedenle kelimenin anlamı insanlar tarafından merak edilir. Anormal kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre iki farklı anlamı bulunmaktadır. İlk anlamı genel ve alışılmış olana ve bunun yanında kurallara aykırı olma durumu, normal olmamak, düzgüsüz şeklindedir. İkinci anlamı ise dengesi yerinde olmamak, davranışı bozuk kişi, sapık, deli şeklindedir.

Anormal Olmak Nedir?

Anormal kelimesi çoğunlukla anormal olmak söz öbeği şeklinde kullanılır. Normal olmama durumu anormal olmak olarak isimlendirilmektedir.

Haberin Devamı

Çocuğun anormal davranışları herkesin dikkatini çekmişti.

Ortada anormal bir durum yok, abartma.