Eğitim Anti Ne Demek? Tıp Dilinde Anti Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır?

Anti Ne Demek? Tıp Dilinde Anti Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır?

26.02.2021 - 12:57 | Son Güncellenme:

Anti kelimesi Türkçede en çok kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Genelde anti kelime tek başına kullanılmaz. Bir ön ek gibi kullanılır. Yani kendisinden sonra gelen kelimeyi neteler. Bu bakımdan karşılığı Türkçede de vardır. Anlamı bilinirse kullanımı daha da geniş bir hale getirilebilir. Bu nedenle anti ne demek, tıp dilinde nedir gibi soruları sizler için derledik.

Anti Ne Demek Tıp Dilinde Anti Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır

 Anti kelimesinin tıpta da karşılığı vardır. Hatta pek çok tıp terimi anti kelimesi ile birlikte de kullanılır. Bu nedenle tıp dünyasının her daim bu kelime ile uyumu vardır.

Haberin Devamı

 Anti Ne Demek?

 Anti kelimesi çevirisi bakımından karşıt ya da zıt anlamlarında kullanılmıştır. Türkçede genelde kelimeden önce ek gelmez. Fakat anti İngilizce olduğundan Türkçeye de aynı şekilde geçmiştir. Yanına aldığı sıfatın zıttı ya da karşıt durumunu belirtir.

 Tıp Dilinde Anti Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır?

 Anti kelimesinin tıp alanında en yaygın kullanımı antikor kelimesindedir. Herhangi bir maddenin aksi istikametinde etki edecek durumunu belirtmek için anti kullanılır. Bu sadece antikor için geçerli değildir. Her maddede bu durum vardır.